Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Vanaf 3 januari half uur gratis parkeren op Shop & Go parkeerplaatsen

20 dec 2021

Vanaf 3 januari half uur gratis parkeren op Shop & Go parkeerplaatsen


Snel een boodschap doen of een pakje ophalen in het centrum van Zottegem? Vanaf maandag 3 januari 2022 kan je daarvoor gebruik maken van de nieuwe Shop & Go parkeerplaatsen, een gratis en klantvriendelijk parkeersysteem dat lokaal winkelen aanmoedigt.

Met het Shop & Go systeem wordt winkelen in ons handelscentrum aantrekkelijker gemaakt: de winkels zijn vlot bereikbaar voor een snelle boodschap en het zoekverkeer vermindert. De handelaars in het centrum waren trouwens zelf ook vragende partij: zo kunnen hun klanten snel binnen en buiten zonder dat ze parkeergeld moeten betalen.

De Shop & Go parkeerplaatsen bevinden zich op verschillende locaties in het centrum. Bovenaan de Heldenlaan zijn vijf plaatsen voorzien, in de Stationsstraat twee plaatsen en ook op de Zavel vind je een Shop & Go plaats. De parkeerplaatsen worden aangeduid met de bijhorende verkeersborden en zullen in het voorjaar van 2022 ook nog de nodige markeringen krijgen.

Hoe werkt het Shop & Go Systeem? Op de Shop & Go plaatsen kan er gratis geparkeerd worden gedurende 30 minuten en dat van maandag tot en met zaterdag, tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Na 18.00 uur en op zon- en feestdagen kan er voor onbeperkte tijd gratis geparkeerd worden. Wie langer wil winkelen, kan best gebruik maken van de parking "Oud College” in de Neerhofstraat.”

Een parkeerschijf, parkeerticket of bewonerskaart zijn niet nodig want sensoren registreren het uur van aankomst. Bij het overschrijden van de parkeertijd komt een parkeerwachter ter plaatse en wordt een parkeerretributie van 18 euro aangerekend.
 
Meer info is beschikbaar op www.zottegem.be/parkeren-shop-go. Daar kunnen handelaars ook een flyer downloaden om hun klanten te informeren over het gebruik van het Shop & Go parkeersysteem. 
 
Parkeren in Zottegem_Shop en Go (flyer A5)