Nieuws

Code rood voor brandgevaar in de natuur

11 aug 2022

Het is extreem droog en acuut brandgevaarlijk in de natuur. Natuur en Bos schaalt voor haar natuur- en bosgebieden daarom op naar code rood in Vlaanderen. Vuur maken en roken is verboden.

Herstelwerken asfalt: Provinciebaan en Hundelgemsebaan

19 jul 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 8 augustus 2022 met herstellingswerken in de Provinciebaan (N46) te Zottegem en de Hundelgemsebaan (N46) te Zwalm. Gedurende de duur van de werken (een tweetal weken) blijft de rijrichting van Zottegem richting Zwalm open voor het doorgaand verkeer. Voor het verkeer van de andere rijrichting wordt een gepaste omleiding voorzien. Alle info via www.wegenenverkeer.be/zottegem. 

Algemeen ontrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen

18 jul 2022

Omwille van de aanhoudende droogte en de zeer lage waterpeilen geldt een tijdelijk algemeen onttrekkingsverbod voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten op het volledige grondgebied van Oost-Vlaanderen. 

Gratis gezinsnamiddag op 21 juli

12 jul 2022

Op de nationale feestdag slaan Stad Zottegem en de Parkconcerten de handen in elkaar. Vanaf 12.00 uur wordt het Egmontpark omgetoverd tot een paradijs voor kinderen met randanimatie. Doorheen de dag worden bezoekers verwend met muzikale shows en als afsluiter het parkconcert van 50 Tinten Brijs. Alle activiteiten zijn gratis en na te lezen op Zottegem.be/21juliviering.

Actieplan tegen uitdroging Molenvijver Elene

7 jul 2022

Het stadsbestuur werkt aan een oplossing voor de problematiek van de Molenvijver in Elene. Door het dichtslibben van de vijver droogt hij uit en hebben de dieren geen water genoeg in droge periodes. Na advies van Agentschap Natuur en Bos is beslist om de volledige vijver te laten leegvissen. Intussen wordt gewerkt aan een structurele oplossing om de vijver te ontslibben en is een onderzoek van de waterbodem gepland voor augustus.

Strijd tegen zwerfvuil: GAS-handhavers starten dit weekend

6 jul 2022

Zwerfvuil blijft ondanks de vele campagnes een groot probleem in Vlaanderen, ook in Zottegem.  Daarom besliste het stadsbestuur om samen met de Openbare Vlaamse afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gericht te controleren op zwerfvuil en boetes te geven aan wie afval achterlaat waar het niet hoort. Vanaf dit weekend gaan gewestelijke GAS-handhavers de Zottegemse straten op om overtreders te beboeten.

Vlaanderen Feest op de Markt in Zottegem

5 jul 2022

Stad Zottegem viert de Vlaamse feestdag op maandag 11 juli op de Markt. De festiviteiten starten om 17.00 uur met een concert van stadsbeiaardier Paul Hoste. Nadien wordt jong en oud getrakteerd op een muzikaal feest met Bal Merklez, de Louie Louie Coverband en Yevgueni. Alle activiteiten zijn gratis. Meer info via www.cczoetegem.be

Bib Zottegem opent deuren op tijdelijke nieuwe locatie: Buke 44

5 jul 2022

De nieuwe tijdelijke locatie van Bibliotheek Zottegem is gisteren feestelijk geopend. De bib verhuist tijdens de renovatiewerken aan het Egmontkasteel naar het pand op Buke 44. Meer dan 71.000 boeken, 12.000 cd’s en 10.000 dvd’s kregen een nieuwe stek en het bib-team zorgde voor een sfeervolle inkleding. Bezoekers zijn welkom tijdens de normale openingsuren.

Joris Caekebeke: vijfvoudig medaillewinnaar Special Olympics

28 jun 2022

Zottegem is een olympisch kampioen rijker. Joris Caekebeke won maar liefst vijf medailles op de Special Olympics in Malta en in Louvain-la-Neuve. Joris blonk uit in verschillende disciplines: kogelstoten, verspringen, 4x100 estafette en 100m lopen. 

Zottegem herleeft: projectsubsidies tot 1500 EUR

14 jun 2022

Het noodfonds dat in 2020 opgestart werd om het sport-, jeugd- en cultuurleven te ondersteunen tijdens corona, zorgt voor een laatste injectiesubsidie. Op die manier hoopt Stad Zottegem dat de activiteiten in haar stad herleven. Iedereen die een activiteit organiseert heeft recht op subsidies tot 1500 EUR. Aanvragen gebeurt via Zottegem.be/projectsubsidie-aanvraag.

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory