Nieuws

Ingang Bibliotheek Zottegem via Leesterras. En zet u gerust efkes!

2 dagen geleden, 5 mei 2021 om 16:17

Vanaf zaterdag 8 mei zal de ingang van de stedelijke bibliotheek voor de volwassenen via het Leesterras aan het Egmontpark gaan. De ingang voor de jeugdafdeling blijft via de hal aan de voorkant van het kasteel. Die dagen heropent het Leesterras zodat bezoekers terug veilig kunnen genieten van een krant, tijdschrift, boek, of gewoon van het zonnetje.

Stad Zottegem werft aan!

4 dagen geleden, 3 mei 2021 om 13:24

We maken ons klaar voor een zomer vol speelplezier en zijn op zoek naar een buschauffeur en naar jobstudenten voor de cultuurkampen en speelpleinwerking voor de zomervakantie 2021. Solliciteren kan tot en met maandag 31 mei om 12 uur 's middags.

Kunstproject rond diversiteit en respect: Stedelijke kunstacademie geeft verdraagzaamheid een creatieve invulling

1 week geleden, 30 april 2021 om 17:31

Na het regenboogzebrapad op de Heldenlaan, komt nu ook een kunstwerk als duidelijk en blijvend signaal tegen discriminatie. De stedelijke kunstacademie (SABK) gaat de komende weken hiermee creatief aan de slag op de oude muur aan AC Sanitary. Het eindresultaat zal te bewonderen zijn vanaf 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Bijkomende inlevermomenten voor ILvA gele zakken en stickers

1 week geleden, 30 april 2021 om 16:54

Sinds de intrede van de gewogen diftar begin april kwamen reeds 1.852 mensen langs om hun gele zakken en stickers in te leveren. Om alle inwoners de kans te geven dat nog te doen, organiseert Stad Zottegem een aantal extra inlevermomenten gedurende de maand mei. Inwoners die dan niet kunnen langskomen, kunnen gedurende de maand juni hiervoor een afspraak maken.

Infosessie gemeenteraad maandag 3 mei: livestream

1 week geleden, 30 april 2021 om 17:36

Op maandag 3 mei 2021 vindt een digitale infosessie voor de leden van de gemeenteraad plaats. Dit is een openbare vergadering en wie dat wenst, kan de infosessie van thuis uit volgen via de live stream op Zottegem.be/YouTube. Je hebt hiervoor enkel een internet verbinding nodig, er dient geen speciale software geïnstalleerd te worden. Wie mobiel kijkt, kan ook volgen via de YouTube app.

Infocampagne voor jongeren: Praten helpt!

2 weken geleden, 29 april 2021 om 15:47

Jong zijn in tijden van corona is niet gemakkelijk. Het sociaal leven staat op een heel laag pitje en veel activiteiten kunnen niet doorgaan, het is een heel moeilijke periode voor heel wat jongeren. Om hen te ondersteunen in deze vreemde tijden lanceert Stad Zottegem de campagne ‘Praten helpt’, om hen te informeren over de verschillende hulporganisaties waar ze anoniem en gratis terecht kunnen met al hun vragen en problemen.

Opmerkelijke samenwerking: Politie, ocmw en caw organiseren samen een (crisis)opvangnetwerk

2 weken geleden, 28 april 2021 om 16:18

Wat doe je, wanneer je plots niet meer in jouw woning terecht omwille van een noodgeval? In Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem slaan de Politie, de OCMW’s en het CAW de handen in elkaar, en organiseren samen een netwerk van vijf noodwoningen voor mensen en gezinnen die niet bij familie of vrienden terechtkunnen of niet de financiële draagkracht hebben om een andere oplossing te vinden.

Terrasuitbreidingen ondersteunen horeca bij heropening

2 weken geleden, 24 april 2021 om 12:49

De horeca mag vanaf 8 mei de terrassen heropenen, onder bepaalde voorwaarden. Stad Zottegem wil de horeca optimaal ondersteunen voor deze heropstart en heeft reeds 18 horecazaken een terrasuitbereiding toegekend. Horecazaken die ook een terrasuitbereiding wensen, kunnen hun aanvraag richten aan economie@zottegem.be.

Audioverslagen 19 april 2021

2 weken geleden, 23 april 2021 om 16:04

Je kan vanaf nu het audioverslag van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van 19 april 2021 beluisteren.

Wegenwerken Rudderhovestraat vanaf maandag 26 april

3 weken geleden, 22 april 2021 om 10:21

Maandag 26 april starten herstellingswerken in de Ruddershovestraat. Er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. De omleiding zal lopen via de Provinciebaan, Lieve Heersstraat, Romeins Plein en Paddestraat.

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory