Nieuws

Stad Zottegem van start met Dierenwelzijnsraad - word jij lid?

19 uur geleden

Stad Zottegem start met een Dierenwelzijnsraad die zal adviseren over het welzijn van dieren in onze stad en initiatieven op poten zetten ter preventie en hulp van dieren in nood. We doen een oproep naar Zottegemse verenigingen, dierenliefhebbers en iedereen die (semi) professioneel dagelijks bezig is met dieren om lid te worden. Wie graag het dierenwelzijnsbeleid mee wil uittekenen en zich inzetten voor dieren kan zijn kandidatuur tot 15 oktober indienen.

Bosgolf in het speelbos Zotte Jungle

6 dagen geleden, 17 september 2020 om 15:50

Ooit al gehoord van bosgolf? Zoals golf maar dan net anders, in een bos, uiteraard. Een uitdaging spel voor jongens en meisjes die goed kunnen mikken! Ook in Zottegem kan je bosgolf spelen in het speelbos Zotte Jungle aan de Bevegemse Vijvers. En al het materiaal dat je hiervoor nodig hebt kan je bovendien gratis ontlenen.

Stad Zottegem roept ondernemers op deel te nemen aan impactonderzoek coronacrisis

1 week geleden, 16 september 2020 om 16:40

Er loopt momenteel een grootschalig onderzoek naar de impact van de coronacrisis op de gemeentelijke economie . Dit is een onderzoek van de Universiteit Antwerpen en onderzoeksbureau LMR-LOMV dat ondersteund wordt door de VVSG en UNIZO. Ook stad Zottegem tekende in voor dit onderzoeksproject en roept alle Zottegemse ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen op deel te nemen aan de online enquête via vlaanderen.impactcorona.be/10982.

Riolerings- en wegeniswerken in de Welzijn- en Grotenbergestraat

2 weken geleden, 14 september 2020 om 15:49

TMVW en de stad Zottegem willen de Welzijnstraat en een deel van de Lyceum- en Grotenbergestraat heraanleggen. Binnen het projectgebied wordt een nieuwe regen- en afvalwater riolering aangelegd en ook de wegenis wordt volledig vernieuwd. De plannen en de toelichting over het scheiden en afkoppelen van hemel- en afvalwater kan je hier downloaden.

Elk plantje helpt een handje: steun je mee de online plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker?

2 weken geleden, 11 september 2020 om 19:22

Elk plantje helpt een handje: de jaarlijkse plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker is dit jaar online, via www.plantjesweekend.be. Stad Zottegem steunt traditiegetrouw het plantjesweekend en doet dit jaar een warme oproep om massaal de azalea’s online te kopen! Help je ook een handje?

Opstart Zottegemse Milieu- en Klimaatraad: Geëngageerde burgers gezocht!

2 weken geleden, 11 september 2020 om 13:29

Stad Zottegem nodigt in oktober alle verenigingen uit die werken rond de thema’s natuur, milieu en klimaat om deel te nemen aan de vernieuwde Milieu- en Klimaatraad. Ook scholen, vormingsorganisaties en beroepsorganisaties krijgen een plaats binnen de raad. Daarnaast heeft het stadsbestuur beslist ook actief op zoek te gaan naar geëngageerde burgers. Wil je meehelpen om het milieu- en klimaatbeleid in Zottegem kleur te geven? Dien dan je kandidatuur in voor 1 oktober 2020.

Klaar om in te stappen? Autodelen infosessie en oproep ambassadeurs

2 weken geleden, 10 september 2020 om 18:37

Zottegem en autodelen, dat is een topkoppeling. Vraag je je af of autodelen iets voor jou is, hoe het precies werkt en hoe je van start kan? Een antwoord op alle vragen krijg je tijdens de digitale infosessie op 22 september. Al overtuigd? Misschien word jij dan wel een van onze autodelen ambassadeurs!

Aanvraag logistieke ondersteuning voor Zottegemse verenigingen beschikbaar

2 weken geleden, 10 september 2020 om 10:55

Als onderdeel van de subsidies van het Vlaams Noodfond kunnen Zottegemse sport-, jeugd- en cultuurverenigingen een aanvraag indienen voor het verkrijgen van hygiënisch materiaal bij de heropstart van hun activiteiten. Deze aanvraag kan ingediend worden tot 30 november. Meer info over deze steunmaatregelen vind je op www.zottegem.be/Coronasubsidies.

Stad Zottegem lanceert ludieke peukencampagne tijdens jaarlijkse braderie

3 weken geleden, 2 september 2020 om 17:37

Stad Zottegem bindt de strijd aan tegen sigarettenpeuken en zet een sensibiliseringscampagne op poten. Tijdens het braderieweekend van 5 en 6 september wordt de lukieke campagne 'Jij bent toch geen viespeuk’ gelanceerd.

Terug naar school: veilige routes met de fiets of te voet

4 weken geleden, 31 augustus 2020 om 17:58

Op 1 september mogen veel kinderen en jongeren opnieuw voltijds naar school. Het stadsbestuur roept op om zo veel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. De veiligste routes voor elke (basis)school kan je terugvinden op Zottegem.be/schoolroutekaarten.

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory