Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Maand van de Markt: ontdek de Zottegemse dinsdagmarkt!

4 apr 2022

Maand van de Markt: ontdek de Zottegemse dinsdagmarkt!


De wekelijkse markt op dinsdag lokt heel wat bezoekers. Die bezoekers worden tijdens de Maand van de Markt bedankt door een grote winactie. Bij aankoop van producten op de markt ontvangen ze op 5 en 12 april stempels op een spaarkaart, die ze later inleveren om deel te nemen aan de wedstrijd.

Jong en oud komt elke week naar de Zottegemse markt om de verse producten van de marktkramers te ontdekken. Tijdens de Maand van de Markt worden de marktkramers en bezoekers in de kijker gezet. Het is de derde keer dat we deelnemen aan de Maand van de Markt, een initiatief van onder meer de provincie Oost-Vlaanderen. We willen hiermee onze wekelijkse dinsdagmarkt extra in de kijker zetten en de consument bewust maken van het aanbod en beleving op de markt. De markt blijft de locatie bij uitstek om verse en vooral lokale producten te vinden.  

Bezoek de markt en win

Op dinsdag 5 april en 12 april verdelen de marktkramers spaarkaarten onder hun klanten. Zij verzamelen dan stempels door aankopen te doen bij de marktkramers. Drie stempels van drie verschillende marktkramers zijn voldoende om een volle spaarkaart te hebben. Deze volle spaarkaarten deponeren bezoekers dan aan een standje van de Dienst Economie, die op de dinsdagmarkt van 5 en 12 april staat. Volle spaarkaarten mogen tot en met 30 april ingediend worden. Dat kan zowel bij onze dienst Toerisme op de Markt, als aan het onthaal van het administratief centrum Sanitary in de Gustaaf Schockaertstraat. 

Wie een volle spaarkaart indient maakt kans op mooie prijzen geschonken door de Provincie Oost-Vlaanderen, waaronder een vakantiecheque, waardebon of streekproductenpakket. Bovendien schenkt de stad Zottegem aan nog vier andere winnaars een waardebon van 25 EUR, te spenderen bij de Zottegemse handelaars.

De Maand van de Markt is een organisatie van de vijf Vlaamse Provincies in samenwerking met de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Federatie Ambulante Handel en de Vlaamse steden en gemeenten. Meer info op www.marktenoostvlaanderen.be. 
2022 04 04_PB_Maand van de markt_affiche