Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Digitale bingo voor de leden van de jeugdraad

19 feb 2021

Digitale bingo voor de leden van de jeugdraad


19.02.2021
 
Door de coronacrisis kunnen veel activiteiten jammer genoeg niet doorgaan. Dat is ook zo voor de bingo die jaarlijks georganiseerd wordt door de jeugdraad in de Muze en dit jaar wegens welgekende redenen is afgelast. Maar niet getreurd want het bestuur van de jeugdraad ging op zoek naar een leuk én coronaproof alternatief voor de actieve leden van de jeugdraad: een virtuele bingo op donderdag 25 februari!

"Met dit digitaal alternatief willen we toch onze leden een hart onder de riem steken voor hun inzet en flexibiliteit het afgelopen jaar. Ondanks de moeilijke, rare tijd, blijft iedereen er voor gaan en er het beste van maken. Dat verdient een verzetje!” zegt Tim Maegerman, voorzitter van de jeugdraad.
 
Het bestuur van de jeugdraad zal alle aanwezigen een goodiebag bezorgen vol met fairtrade en lokale producten, om tijdens de bingo te nuttigen. Wie tijdens de bingo in de prijzen valt, krijgt consumptiebonnetjes van de lokale horeca, zodat ook zij een steuntje in de rug krijgen in deze moeilijke tijden. Zodra de horeca terug open mag, kunnen de bingo-winnaars dan genieten van hun prijs in de lokale jeugdcafé ’s.
 
Een fantastisch initiatief van het bestuur van de jeugdraad, en een leuke activiteit waar onze jongeren in deze coronatijden kunnen naar uitkijken, beaamt het stadsbestuur.

De jeugdraad zet zich in voor alles wat met de Zottegemse jeugd te maken heeft, en werkt nauw samen met onder meer de Jeugddienst van Stad Zottegem. Als stedelijk adviesorgaan geeft de jeugdraad advies over het jeugdwerkbeleid, brengt belangrijke thema's onder de aandacht, organiseert tal van activiteiten, .. Kortom de officiële spreekbuis van kinderen en jongeren in Zottegem!