Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Derde editie LOSS Kunstenfestival op 6, 7 en 8 mei

29 apr 2022

Derde editie LOSS Kunstenfestival op 6, 7 en 8 mei


Gratis belevingsfestival voor jong en oud op site Sanitary

De site Sanitary wordt het eerste weekend van mei overspoeld door Beeldende Kunst, Muziek, Theater, Performance en Dans. LOSS Kunstenfestival, een organisatie van de stedelijke academies en CC Zoetegem, pakt alweer uit met een veelzijdig programma. Op prachtige locaties verrassen zowel gerenommeerde artiesten als leerlingen van de academies de bezoekers. Alle voorstellingen zijn gratis en zonder reservatie (behalve dans) en gaan door in SABK en Sanitary (muziek), Meerlaan (LOSS Woordfestival) en Wurmendries (LOSS Dansfestival). Meer info en het volledig programma is te vinden op www.kunstenfestival-loss.com

Het LOSS Kunstenfestival vindt om de drie jaar plaats en lokt altijd heel wat bezoekers. Ook dit jaar belooft het een voltreffer te worden. Het festival zet hedendaagse kunst in de kijker en neemt het brede publiek mee op een artistieke ontdekkingstocht. De academies en CC Zoetegem hebben twee moeilijke jaren achter de rug. De cultuursector kreeg het hard te verduren, maar het engagement was bij alle drie enorm groot. En dat merk je ook tijdens LOSS, want het barst er van het talent. Daarom nodigen we iedereen van harte uit om te genieten van een weekend kunst, muziek, theater en dans!

LOSS is een belevingsfestival waar verschillende disciplines hand in hand gaan. Het programma is een mix van leerlingen en professionele kunstenaars en artiesten. Een heel divers parcours vol verrassingen dat zorgt voor verwondering bij jong en oud. 

LOSS staat voor loslaten en zich los maken van bewandelde paden en tradities. Kunstenaars, acteurs, muzikanten en dansers voelen zich bevrijd en kijken met nieuwe ogen naar de wereld van vandaag en morgen. LOSS staat in het woordenboek ook omschreven als vruchtbare grond. Grond waaruit iets nieuws groeit en dat zich een weg baant en verder vertakt. Het staat symbool voor het terrein waar het toekomstige Culturele Centrum en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans komt. Op dit terrein geven gerenommeerde artiesten en leerlingen van de academies het beste van zichzelf in een multidisciplinair programma waarbij experiment en kruisbestuiving centraal staan. 

LOSS Kunstenfestival opent officieel op vrijdag 6 mei om 19.00 uur met een denderend jazzoptreden van Lucid Lucia om 20.00 uur. Alle voorstellingen zijn gratis en vrij te bezoeken. Voor de dansvoorstelling "Alice” van de leerlingen moet wel gereserveerd worden via www.cczoetegem.be.

Deelnemende kunstenaars Beeldende Kunst (doorlopend)
Mohammed Alani, Bert Bossaert, Cecile Broeckaert, David Bruneel, Pieter De Clercq, Charles Degeyter, Migena Demaj, Lode De Smet-Van Damme, Elke Desutter, Chiara Lammens, Nick Proot, Juanan Soria, Merel Van de Casteele, Katrien Vandemeerssche, Charlotte Vandenborre, Jan Vandeplancke, Liesbeth Van Heuverswijn, Jo Van Rijckeghem, Simon Verougstraete.

Deelnemende artiesten Muziek, Theater & Performance (volgens programma)
Frederik Neyrinck, Scarbo saxofoonkwartet, Drawing Basses, Nicolas Kummert Trio-Résonance, Via Viator, Anneeleen De Causmaecker, Niels Hap, Jan Lust, Alexander Sarakenidis, Andy Dhondt, Flore Vankeirsbilck, Jennifer Blom, Harm Garreyn, Lucid Lucia.