Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Cultuurkaravaan in Sint-Maria-Oudenhove

25 mei 2023

Cultuurkaravaan in Sint-Maria-Oudenhove


Waar de Cultuurkaravaan halthoudt, daar wordt het dorp voor één dag op culturele stelten gezet, voor alle leeftijden en helemaal gratis. Deze editie wordt haltgehouden in Sint-Maria-Oudenhove op de terreinen van Basisschool De Groene Poort en Triamant Aunove. Alle info via zottegem.be/cultuurkaravaan.

De Cultuurkaravaan brengt cultuur tot bij alle Zottegemnaren. Dit jaar is Sint-Maria-Oudenhove aan de beurt. Het evenement wordt op gang getrapt met een feestelijke opening. Na een gezellige dorpstoast met majorettes, trommelaars en muzikanten van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia, schuift iedereen aan voor de ruilpicknick.


Namiddag vol cultuur

Vanaf 13 uur worden bezoekers verrast door een namiddag vol circus, (straat)theater, animaties, muziek en spel! Wie zin heeft in verse kinderbouillon schuift aan bij chef Canni en hulpkok Balie, zij trekken heerlijke soep van de kleinste bezoekers in het warme water van een inox melkkuip. Ook geweldige ontsnappingen, minitheater, een gekke buitenschool en een prachtige houten draaimolen verrassen in Sint-Maria-Oudenhove.


Op ontdekking in SMO!

Sint-Maria-Oudenhove wordt ook nog eens overspoeld met allerlei andere activiteiten. Zo ontpopt er zich een crea-atelier, een grimestand, een workshop majorettes of trommelaars en een tweedehandsboekenverkoop van de bib! De dorstigen kunnen best langskomen aan de Cultuurkaravaantoog. Alle bezoekers kunnen veilig hun fiets achterlaten aan de grote fietsparking.

De Cultuurkaravaan is een schoolvoorbeeld van hoe samenwerken tot een geweldig resultaat leidt. De bib, CC Zoetegem en de jeugddienst kunnen rekenen op de inzet van zowel basisschool De Groene Poort als Triamant Aunove. Een unieke samenwerking, die ook tot een unieke locatie leidt. De aanpalende terreinen zijn een groene long in Sint-Maria-Oudenhove en de locatie bij uitstek voor onze Cultuurkaravaan. Hopelijk zet iedereen zich schrap voor alweer een geweldige editie van het gratis evenement.

Alle info via zottegem.be/cultuurkaravaan