,,,

Home  /  Welzijn en onderwijs  /  Voor senioren  /  Lokaal dienstencentrum Egmont

Lokaal dienstencentrum Egmont


Het lokaal dienstencentrum (LDC) is een open huis waar Zottegemnaren elkaar ontmoeten en nieuwe sociale contacten uitbouwen. Elke dag tijdens de openingsuren kan je in de leeshoek de krant lezen of even snuisteren in de ruilbibliotheek.

Het centrum is de plek bij uitstek voor wie actief ouder wil worden. Samen met de talrijke lokale verenigingen is het lokaal dienstencentrum één van de vele schakels om met een aanbod van sportieve, recreatieve, vormende en informerende activiteiten, de uitdaging van het actief ouder worden aan te gaan. In het lokaal dienstencentrum kan iedereen met een zorgvraag terecht voor informatie en advies. Op die manier bieden wij de juiste zorg op maat aan, en eventueel correct doorverwijzen.

Om langer thuis wonen mogelijk te maken biedt het lokaal dienstencentrum, naast andere lokale partners, een aantal ondersteunende diensten aan. We bezorgen een gezonde warme maaltijd aan huis, en wie liever uit eten gaat in de buurt, kan terecht in het restaurant van het woonzorgcentrum Egmont. Wie minder mobiel is, brengt de vrijwilliger-chauffeur naar de afspraak bij de dokter of naar het familiebezoek.
Bij een bezoek aan het LDC krijg je ook de mogelijkheid om eten te reserveren in het wzc op dezelfde site. Op dinsdag wordt elke week biefstuk met frietjes geserveerd, om de twee weken serveert het keukenteam spaghetti.

Zin om mee te eten?

Reserveer jouw maaltijd via het wzc en bel naar 09 364 56 00. Zij vertellen je wat er op het menu staat en noteren jouw bestelling.
Opgelet: voor 9.30 uur bellen als je dezelfde dag wil eten.

Activiteiten

De activiteitenkalender vind je terug onder de downloads. Elke maand staan er leuke activiteiten op het programma, zoals knutselnamiddag, taal- en ICT-cursussen, turnles, een wandeling, spelnamiddag of fietstocht. We vragen om voor elke activiteit op voorhand in te schrijven. Dat doe je via email naar ldcegmont@ocmw.zottegem.be of telefonisch op 09 364 56 95.

Babbelonië 

Wil je Nederlands oefenen? Of wil je anderstaligen ontmoeten?
Ontdek dan vanaf 2 september elke vrijdag Babbelonië in ons LDC!

Wat is Babbelonië?

Nederlandstaligen en anderstaligen komen wekelijks samen. In kleine groepjes praten de deelnemers over alledaagse dingen: actualiteit, opvoeding, feesten, gezondheid ... Zo oefen je op een aangename manier de Nederlandse taal en maak je kennis met andere inwoners van Zottegem.

Het hele initiatief is zeer laagdrempelig en wil op die manier zo veel mogelijk mensen bereiken. Iedereen die geïnteresseerd is in andere mensen en culturen is welkom.

Hoe gaat zo'n bijeenkomst eraan toe?

De begeleider stelt aan de groep voor wat er de komende weken staat te gebeuren. Soms doet de groep een activiteit: samen koken, dansen, een wandeling maken … Soms spreken deelnemers af om samen een organisatie of een tentoonstelling te bezoeken.

Een vast programma is er niet. De groep bespreekt samen met de begeleider wat ze gaan doen.

Wanneer?

We organiseren elke vrijdag van 9.00 tot 11.00 u. onze praatgroep in:
Lokaal Dienstencentrum Egmont
Arthur Gevaertlaan 23 (rechtover nummer 9)
Opgelet: tijdens schoolvakanties is er geen Babbelonië.

Je kiest zelf of je elke week komt, of soms.
Inschrijven hoeft niet. Langskomen volstaat!

Kostprijs?

Babbelonië is gratis!

 
,,,