Home  /  Welzijn en onderwijs  /  Voor ouders  /  Opvang  /  Onthaalouders

Onthaalouders


 logo_dgo

Wat?

De Dienst voor Gezinsopvang bundelt opvanginitiatieven voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar. In deze opvangen, werken we volgens twee types: de gezinsopvang en de groepsopvang. 

In een gezinsopvang zijn onthaalouders aangesloten die baby’s en peuters opvangen in hun eigen gezin. Om de huiselijke sfeer en de kwaliteit van de opvang te garanderen, zijn maximaal acht kindjes gelijktijdig aanwezig in de opvang. De kinderbegeleiders bepalen zelf hun openingsuren.

Binnen onze dienst werken we ook met vijf groepsopvangen, waar maximaal achttien kindjes tegelijkertijd aanwezig zijn. In zo een opvang werken twee onthaalouders samen voor een geweldige ondersteuning van alle kindjes.


Hoe zit dat?

De kinderbegeleiders bepalen zelf hun openingsuren. Daarbovenop zijn sommige kinderbegeleiders ook bereid om voor- en naschoolse opvang tot 12 jaar te voorzien. Toets dit zeker af met jouw opvang! Goede afspraken, maken goede vrienden. Daarom gaan we op voorhand een vast opvangplan en een inlichtingenfiche opmaken.


Kostprijs

De ouderbijdrage wordt berekend op basis van het gezinsinkomen en is deels fiscaal aftrekbaar. De Dienst voor Gezinsopvang bezorgt je jaarlijks een fiscaal attest.


Wie is wie?

Benieuwd naar onze opvanginitiatieven? We bundelden ze in een overzichtelijk boekje! 

Downloads

Reglement gezinsopvang (385 KB) editeer

Gerelateerde pagina'sGezinsopvang

Kloosterstraat 40, 9620 Zottegem
09 345 58 38
gezinsopvang@ocmw.zottegem.be
Facebook

  • Maandag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 19 uur
  • Woensdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur
  • Alle andere werkdagen werken we op afspraak