Home  /  Welzijn en onderwijs  /  Rap op Stap Zottegem

Rap op Stap Zottegem


_20200930_Rap op Stap_logo cropped

Iedereen verdient vakantie!

Een daguitstap? Een vakantie met vrienden, familie of leefgroep? Er even alleen tussenuit? Georganiseerd of niet? Je bent welkom om het aanbod te bekijken in het Rap-Op-Stap kantoor Zottegem in het Lokaal Dienstencentrum Egmont. 

Een netwerk van verschilmakers

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen! 

Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stapkantoor. Je kiest zelf met wie en wanneer je er op uit wilt trekken. Samen zoeken we naar wat bij je wensen past. We helpen bovendien je uitstap praktisch te plannen: de kostprijs berekenen en geschikt vervoer uitzoeken. Van trein tot verblijf, wij helpen je op weg!

Wat dien je te doen? 

Bezorg ons één keer per jaar een bewijs van inkomen. Dit kan één van volgende zaken zijn:
  • Attest van de mutualiteit voor wie een verhoogde tegemoetkoming heeft (per gezinslid 1 attest);
  • Aanslagbiljet van de personenbelastingen en een document van gezinssamenstelling. Er wordt rekening gehouden met het gezamenlijk belastbaar inkomen vermeld op dit aanslagbiljet. Het inkomen waarmee de armoededrempel moet vergeleken worden, bevat alle netto-inkomsten (loon, uitkering, pensioen, inkomsten van huur,…) per jaar of maand. Ligt jouw inkomen lager dan de cijfers in de tabel van de armoedegrens, dan heb je recht op korting.
  • Attest van schuldbemiddeling en een attest van gezinssamenstelling.
Maak een keuze uit het aanbod en bespreek samen met de Rap op Stap medewerkers je daguitstap of vakantie. Voor een daguitstap ontvang je een reservatiebewijs waarmee je aan de kassa met korting betaalt. Als je een vakantie aanvraagt, zal het Rap op Stap kantoor dit doorgeven via Steunpunt Vakantieparticipatie die terug contact opneemt om de vakantie al dan niet te bevestigen. Nadien ontvang je het reservatiebewijs, een infoboekje over het verblijf en de aangevraagde lijnpasjes. De betaling gebeurt altijd rechtstreeks aan het verblijf. Hou zeker rekening met de annulatievoorwaarden.

Waar kan je terecht?

Ben je woonachtig in Zottegem, dan kan je elke dinsdagvoormiddag van 9u tot 12u terecht in het Rap op Stap kantoor Zottegem, dat zich bevindt in het Lokaal Dienstencentrum Egmont te Zottegem, Deinsbekestraat 23 (ingang via Arthur Gevaertlaan). Voorlopig werken we enkel op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch op het nummer 09 364 56 95 of via e-mail rapopstap@ocmw.zottegem.be.
 
Wil je graag al even virtueel rondwandelen in het Rap op Stap kantoor? Klik hier en neem meteen een kijkje
  
_20200930_Rap op Stap_beeld