Renovatie Kasteel van Egmont

 
Het Kasteel van Egmont, thuis van de Zottegemse stadsbibliotheek en plaats waar tal van koppels in het huwelijksbootje stappen, staat aan de vooravond van een grondige renovatie. De laatste grote restauratiewerken aan het Kasteel van Egmont dateren van 1996. Iets meer dan 25 jaar later is het tijd voor een volgende opfrissingsbeurt, en wordt het kasteel hersteld in zijn oude glorie.
 
Het dak en de regenafvoeren krijgen een grondig onderhoud en de natuurstenen gevels worden gerestaureerd. Er worden ook werken uitgevoerd om het onderhoud in de toekomst te vergemakkelijken en het gebouw duurzaam te blijven bewaren. Aan de binnenkant wordt een project op poten gezet om de vroegere grandeur van het kasteel nog meer terug te halen en in de verf te zetten. De werken zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen. In die periode verhuist de bibliotheek tijdelijk, en krijgen ook de trouwers een nieuwe stek.

Nieuwe stek voor trouwers

De huwelijksplechtigheden, die normaal doorgaan in de Ridderzaal van het kasteel, gaatn tijdelijk op andere locaties door. Wie in het huwelijksbootje stapt in Zottegem, zal dat de komende twee jaar doen in de 'Lichtstraat' in het administratie centrum Sanitary of in de Raadzaal van het oud Stadhuis op de Markt. Twee unieke locaties die een volwaardig alternatief zijn voor de Ridderzaal van het Egmontkasteel.

Stadsbibliotheek verhuis tijdelijk naar Buke 44

Het was geen gemakkelijke klus om een geschikt onderkomen te vinden voor meer dan 71.000 boeken, 12.000 cd’s en 10.000 dvd’s én natuurlijk mensen. Het gebouw moet immers aan een aantal voorwaarden voldoen, zodat leners zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de verhuis. Er werd een locatie gezocht én gevonden nabij het centrum, die toegankelijk en zichtbaar is en waar voldoende parkeergelegenheid is. De ruimte is ook groot genoeg, niet alleen voor de materialen maar ook om ontmoeting tussen inwoners te kunnen blijven faciliteren en stimuleren.
 
Tijdens de renovatiewerken verhuist de bib naar het pand op Buke 44 (het voormalige LIDL-gebouw. Om de verhuis in goede banen te leiden, sluit de bib noodgedwongen een aantal weken. Vanaf maandag 4 juli verwelkomen we je in de bib op de Buke!
 
Meer info over de verhuis van de bib vind je op Zottegem.bibliotheek.be/verhuis of bel 09 364 64 11.
Je leest er ook alles over in het nieuwsbericht van 25 mei op Zottegem.be/verhuis-bib.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory