Zottegem hijst vredesvlag voor Dag van de Vrede

Op 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. Net zoals vele andere Belgische steden en gemeenten hijst ook Zottegem de vredesvlag als symbool van onze vredeswens. Die staat dit jaar in het teken van de strijd tegen kernwapens.

Anno 2019 spelen kernwapens jammer genoeg opnieuw een grote rol in de internationale politiek. Bestaande afspraken worden opgezegd en een nieuwe nucleaire wapenwedloop lijkt ingezet.

Op 21 september sturen tal van Belgische burgemeesters een gezamenlijke open brief aan de nieuwe Belgische regering met de oproep om het VN-kernwapenverbod te ondertekenen. Ook Zottegem doet mee. Het VN-verdrag treedt in werking zodra 50 landen het ratificeren. Het verbiedt kernwapens ondubbelzinnig voor alle landen, zowel het bezit, als de productie, de stockage etc.

De internationale campagne ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) die het nieuwe VN-verdrag mee bewerkstelligde, ontving hiervoor in 2017 de Nobelprijs voor de Vrede. Eind 2018 lanceerde ICAN een internationale campagne specifiek gericht aan steden en gemeenten wereldwijd, met de vraag om hun steun voor dit VN-verbod kenbaar te maken. Deze ‘Cities Appeal’ werd onderschreven door onder meer Berlijn, Parijs en Washington… en ook door Zottegem.

De steun van de Belgische bevolking is er alvast. Uit een recente internationale publieksbevraging blijkt dat een grote meerderheid van de Belgen het VN-kernwapenverbod steunt.
 
Wil jij ook mee de vredesboodschap verspreiden? Hang op 21 september de vredesvlag uit.
 
Heb je er geen, dan kun je er op www.dagvandevrede.be eentje afprinten om aan het raam te hangen.
 
vredesvlag

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory