Word jij ook wegspotter?

Het is zover! Op 19 september starten we met het wegspottersproject ...
 
Wegspotters zijn wandelliefhebbers die waken over de toegankelijkheid van trage wegen. Is de bewegwijzering oké? Liggen er obstakels op de weg? Ligt er zwerfvuil? Minstens een keer per seizoen controleren de wegspotters ‘hun’ trage wegen en melden ze ons de vastgestelde problemen via de computer of de MobiMelder.
 
Met 160 kilometer geïnventariseerde trage wegen spreekt het voor zich dat dit letterlijk heel wat voeten in de aarde heeft. Daarom kunnen we jouw hulp goed gebruiken!
 
We konden in het verleden al rekenen op de enthousiaste inzet van tal van vrijwilligers. Met het wegspottersproject hopen we uiteraard op nog heel wat extra ogen voor onze trage wegen. Zo kunnen we, in aanvulling op het bestaande onderhoudsplan voor de trage wegen, bijkomende problemen aanpakken. 

Lijkt wegspotter zijn iets voor jou? Op 19 september om 19.30 uur lanceren we het wegspottersproject in de Ridderzaal van het Egmontkasteel. Kom gerust eens luisteren. Je hoeft je nog niet meteen te engageren. Wie er wel al wil invliegen, kan op de kaart onmiddellijk zijn trage wegen uitkiezen. 
 
Voor meer info kun je ook terecht op verkeer@zottegem.be.

Het tragewegenproject is een samenwerking tussen stad Zottegem, Provincie Oost-Vlaanderen en Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen.