#Samentegencorona: update maatregelen Zottegem

16 nov 2020

16.11.2020

Hoewel de piek bereikt lijkt, blijft de coronasituatie in ons land ernstig en is de druk op ons zorgsysteem groot. Ook in Zottegem. De cijfers dalen maar zijn nog steeds te hoog. Strenge maatregelen blijven nodig om het virus onder controle te krijgen. Het is nog steeds belangrijk om sociale contacten maximaal te beperken, en zo weinig mogelijk mensen op dezelfde plaats samen te hebben. Om die redenen besliste het stadsbestuur afgelopen vrijdag om een aantal maatregelen te verlengen ook na de herfstvakantie, bovenop de algemeen geldende regels. 

Kunstacademies, stedelijke infrastructuren & diensten

Het stadsbestuur heeft beslist om alle lessen van de stedelijke kunstacademies – SABK en SAMWD filiaal Zottegem – tijdelijk verder te zetten door middel van afstandsonderwijs. Dit geldt ook voor de lessen voor leerlingen jonger dan 13 jaar. Deze maatregel is van kracht tot en met 29 november. Hoewel de academies al het mogelijke doen om de lessen helemaal veilig te organiseren, wil het stadsbestuur op dit moment geen enkel risico nemen. We moeten vermijden dat mensen samen komen, ook al is het met heel kleine groepjes. Dat geldt ook voor leerlingen jonger dan 13 jaar, zij hebben al een klasbubbel en het is beter die nu niet te mengen met andere bubbels. De academies hebben voor alle leeftijden een uitgebreid pakket aan online-lessen en taken voorzien en zullen op die manier het best mogelijke kunstonderwijs bieden. 

Daarnaast blijven ook de volgende openbare inrichtingen gesloten minstens tot en met 13 december, en mogen hier geen privé of publieke activiteiten plaatsvinden: CC Zoetegem, jeugdhuis De Muze, openbare feestzalen, stedelijke ontmoetingscentra, feestzaal en fuifzaal Bevegemse Vijvers. De stedelijke bibliotheek is gesloten voor het publiek maar biedt wel een afhaaldienst. 

De stadsdiensten blijven indien mogelijk hun dienstverlening verder zetten maar werken wel enkel op afspraak. Wil je langsgaan of heb je vragen, neem dan steeds eerst contact op met de betreffende Dienst. 

Binnen- en buitensport

Sporten is gezond en moeten we blijven doen. Maar nu even vooral buiten want daar zijn de risico’s volgens wetenschappers opmerkelijk kleiner. En uiteraard volgens de geldende maatregelen voor sport - deze kan je nalezen op de website van Vlaanderen: www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona

Bovenop die regels, besliste het stadsbestuur dat alle indoor-sportinrichtingen of delen ervan, zowel private als publieke, gesloten zijn voor alle leeftijden. Er mag indoor dus ook geen enkele sportactiviteit georganiseerd worden, ook niet voor -13 jarigen. Dit geldt tot en met 29 november. Enige uitzondering hierop zijn sportactiviteiten binnen de reguliere onderwijswerking. Buiten spelen en sporten blijven we promoten voor de kleinsten: voor kinderen jonger dan 13 jaar mogen jeugdbewegingen en sportclubs buitenactiviteiten en buitentrainingen blijven aanbieden. Bij vragen, contacteer sportdienst@zottegem.be.

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory