Extra koopzondag op 2 augustus naar aanleiding van start zomersolden

Alle handelaars zijn wettelijk verplicht een wekelijkse rustdag nemen. Bij de meeste handelaars is dit logischerwijs op een zondag. Vijftien keer per jaar mag hiervan afgeweken worden, en in november 2019 keurde het stadsbestuur daartoe de vijftien data goed voor 2020. Omwille van de coronacrisis konden verschillende koopzondagen echter niet doorgaan. Om die reden besliste het stadsbestuur om de Zottegemse middenstand een extra koopzondag toe te staan op 2 augustus. Dit sluit meteen aan bij de start van de zomersolden die dit jaar uitzonderlijk lopen vanaf 1 augustus tot en met 31 augustus.  

We nodigen alle Zottegemse middenstanders uit om hun deuren open te zetten op zondag 2 augustus voor een extra koopzondag daags na de start van de zomersolden. We herhalen graag de oproep die we deden bij de heropstart van de winkels midden mei: Koop lokaal!

Gezien de huidige trend in de verspreiding van het coronavirus roepen we wel iedereen op om verstandig en veilig te winkelen. We vragen met aandrang om de opgelegde maatregelen te volgen:
  • verplicht dragen van een mondmasker in de winkelstraten in het centrum én in de winkels
  • winkelen alleen en maximum een half uur per winkel
  • wandel in één richting volgens de pijlen en houd altijd 1,5 meter afstand van mekaar
We beseffen dat winkelen in deze tijden niet helemaal hetzelfde is als voorheen. Je mag erop vertrouwen dat alle winkels steeds de nodige voorzorgen nemen om veilig te kunnen winkelen. Deze extra koopzondag is een steuntje in de rug voor hen. Dus geniet voorzichtig, tik enkele solden op de kop en blijf onze lokale middenstand steunen. Want ook anders kan shoppen nog altijd leuk zijn.