De grote grondvraag

De Stad Zottegem ondersteunt de campagne De Grote Grondvraag van de OVAM die begin november 2019 van start ging.

Met De Grote Grondvraag ondersteunen de OVAM en de Vlaamse gemeenten alle grondeigenaars in Vlaanderen bij het controleren, en waar nodig saneren, van hun grond.
 
Het doel is om tegen 2036 een gezonde omgeving te creëren voor wonen, werken en ontspannen.
 
Uit een inventaris van de OVAM blijkt dat er in Vlaanderen 85.000 risicogronden met een verhoogde kans op vervuiling liggen. De helft van deze gronden is nog nooit onderzocht.
 
Een risicogrond is een grond waarop vervuilende activiteiten worden of werden uitgevoerd. Door het verhoogd risico op bodemverontreiniging is een bodemonderzoek nodig. Dat betekent echter niet dat er ook sprake is van bodemverontreiniging. Een oriënterend bodemonderzoek kan daar uitsluitsel over geven. Zo worden ernstig verontreinigde gronden tijdig opgespoord en aangepakt.
 
De Stad Zottegem ondersteunt deze campagne en roept alle inwoners op om na te gaan of er bodeminformatie beschikbaar is. Dat kan via de website www.degrotegrondvraag.be.
 
Door het invullen van je adres kun je meteen zien of het een risicogrond is of niet. Is dat het geval dan geeft de OVAM stap voor stap aan wat je moet doen om de grond terug gezond te maken.
 

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory