Demowoning Gezond (t)huis

Gezond wonen is net zo belangrijk als gezond eten en bewegen. Toch zijn we daar veel minder mee bezig. Wist je bijvoorbeeld dat er elke dag verlucht moet worden of dat huisstofmuiten het heerlijk vinden in je bed? Aangezien je gemiddeld 85% van je tijd binnenshuis doorbrengt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je woning gezond en veilig is, én aan de Vlaamse woningkwaliteitsnormen voldoet. 

Daarom organiseert Stad Zottegem de demowoning ‘Gezond (t)huis’.

Deze woning beeldt een aantal ongezonde situaties zoals CO, schimmel, huisstofmijt en een gebrek aan ventilatie uit. Samen met een gids leer je tijdens een laagdrempelige en interactieve rondleiding hoe je deze ongezonde situaties kan herkennen en vermijden. In elke kamer zie je goede en slechte voorbeelden van een gezond binnenmilieu maar ook van de woonkwaliteitsnormen. Je krijgt tips om je eigen leefomgeving gezond te maken met kleine aanpassingen die je zelf kan uitvoeren.

Het doel is dat je na deze rondleiding zelf ongezonde woonsituaties kan herkennen en weet aan te pakken. Zo maak je je woning niet alleen gezonder, je zorgt er ook voor dat kleine problemen niet groter worden, en je woning bovendien aan de woonkwaliteitsnormen voldoet.

InteresseKlik hier om je in te schrijven voor een begeleid bezoek aan de demowoning op zaterdag 13 november. Er zijn verschillende tijdsblokken mogelijk. Adres: Sint-Andriessteenweg 163, 9620 Zottegem. 

Kan je er dan niet bijzijn? Je kan de demowoning ook vrij (zonder gids) bezoeken tijdens een van de infosessies die we dit najaar organiseren: klik hier voor een overzicht

De Gezond (T)huis demowoning is een samenwerking tussen Stad Zottegem, gemeentes Oosterzele en Zwalm, SOLVA en Logo Gezond+. 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory