Home  /  Wonen en (ver)bouwen  /  Bouwen en verbouwen  /  Energiecoaching KMO

Energiecoaching KMO


Heb je een eigen KMO en wil je graag tot 20% energie besparen in je bedrijf? Schrijf je dan nu in voor het project Energiecoaching voor kmo’s en draag zo bij tot de koolstofreductie. In totaal wordt een reductie van 966 ton CO2 beoogd.

Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Denderleeuw, de stad Zottegem en de stad Ronse en wordt mogelijk gemaakt met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en van streekintercommunale SOL-VA.

Het project heeft plaats voor tien kmo’s uit Denderleeuw, twintig kmo’s uit Zottegem en twintig kmo’s uit Ronse. Bedrijven stellen zich kandidaat tot 1 september 2022. In het najaar 2022 krijgt de geselecteerde kandidaat een energiecoach toegewezen. Deze energiecoach voert vervolgens een energiescan uit en maakt een adviesrapport op met verschillende energiebesparende maatregelen. De deelnemende kmo engageert zich om voorgestelde maatregelen met een IRR (internal rate of return) van minimaal 15% uit te voeren. Gelijkaardige projecten in andere regio’s toonden aan dat dit heel haalbare en realistische doelen zijn.

schrijf hier in voor het project energiecoaching voor kmo"s     qr-energiecoaching-60RnE1

sib-2022-02_04_duurzame-stad_energiecoaching-jIm6o2