Home  /  Welzijn en onderwijs  /  Voor ouders  /  Kind en gezin

Kind en gezin


In de eerste weken na de geboorte komt een regioverpleegkundige van Kind en Gezin op huisbezoek. Samen praten we over hoe uw baby evolueert, hoe het met u gaat, hoe de omgang met uw baby verloopt. We luisteren naar al uw vragen en zoeken samen naar de antwoorden.
Daarnaast kunt u in het consultatiebureau van Kind en Gezin terecht voor de gehoortest en vaccinaties en volgen we de ontwikkeling en groei van het kindje op. U krijgt er informatie en praktische tips over de voeding, verzorging, veiligheid, algemene ontwikkeling... van uw kind. Ook met al uw vragen over opvoeding – bijvoorbeeld eet- of slaapgedrag, huilen, driftbuien, zindelijkheid – kunt u op het consultatiebureau terecht.

Hebt u meer specifieke vragen in verband met de opvoeding van uw kind, maakt u zich zorgen of voelt u zich minder zeker, dan kunt u terecht op het spreekuur opvoedingsondersteuning. U kunt er uw situatie bespreken met een medewerker van Kind en Gezin die geschoold is in pedagogisch advies.

Hebt u behoefte aan extra ondersteuning, dan kunt u steeds bijkomende huisbezoeken vragen. Via onze facebookpagina houden we ouders op de hoogte van actuele thema’s rond het kind in onze regio.

Voor wie?

Voor alle ouders met kinderen jonger dan 3 jaar.
Ook tijdens uw zwangerschap kunt u met al uw vragen bij ons terecht.

Wanneer?

We werken steeds op afspraak.
U kunt een afspraak maken voor een consult, een pedagogisch adviesgesprek of een extra huisbezoek via de Kind en Gezin-lijn op het nummer 078 150 100.
Ook met inhoudelijke vragen kunt u bellen naar de Kind en Gezin-lijn.

Kostprijs?

Deze dienstverlening is gratis.

Downloads

Kind en gezin.pdf (260 KB) editeer