Home  /  Welzijn en onderwijs  /  Voor ouders

Voor ouders


Het Huis van het Kind brengt diverse organisaties onder één dak, elk met hun eigen kennis, ervaring en kracht. Het gemeenschappelijk doel is aanstaande ouders, gezinnen met kinderen en jongeren te informeren en ondersteunen.
 
Het Huis van het Kind Zottegem is er voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar en voor iedereen die zorg draagt voor kinderen en jongeren in Brakel, Lierde, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem.
 
Alle diensten van het Huis van het Kind werken op afspraak. Je kan zelf jouw afspraak vastleggen via de online agenda. 

Activiteitenkalender

In Huis van het Kind zijn ouders welkom voor verschillende gratis activiteiten. Deze werden allemaal gebundeld in een activiteitenkalender.

Groeihelden!

Ga je mee op zoek naar onze groeihelden? Ze hebben zich in jouw buurt verstopt! Doe mee aan de groeiheldentocht én quiz.

Kind en gezin

Kind en Gezin is er voor alle ouders met kinderen jonger dan 3 jaar. Ook tijdens uw zwangerschap kan u hier met uw vragen terecht.

Opvang

Op zoek naar opvang voor je baby of peuter? Heb je nood aan buitenschoolse opvang? Dan kan je hier terecht voor informatie.

Opvoeding

Kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Tal van diensten in onze stad staan dan ook klaar voor advies of hulp.

Ruilwinkel Twinkeltje

Een ruilwinkel met een handig puntenkaartsysteem voor baby- en kinderkledij van maat 50 tot 176 en voor baby- en peuteruitzet.

Speelgoed ontlenen

In de Speel-o-theek kan je degelijk en verantwoord speelgoed ontlenen: fietsen, gezelschapsspelletjes, fietsen, blokken, poppen, enz.

ZIBOkaffee

Wissel ervaringen uit met andere mama's en papa's en maak tijd voor een gezellige babbel terwijl de kinderen samen spelen.