Home  /  Welzijn en onderwijs  /  Sociale dienstverlening  /  Dienstverlening

Dienstverlening


Administratieve hulp

"Ik kreeg zopas een aangetekend schrijven en ik begrijp er niets van! Wie kan mij helpen?"
"Als ik mijn probleem eens met jou kan bespreken, is het al de helft opgelost. Het doet deugd om het eens te kunnen vertellen!"

Durf informatie of hulp te vragen, je kan toch niet alles weten! Tijdig om hulp vragen, voorkomt erger.


Financiële dienstverlening

"Het is altijd een strijd om alles betaald te krijgen en er komen altijd maar betalingen bij."
"We zijn fier dat onze schulden afbetaald zijn. Vanaf nu kunnen we ons leven weer in handen nemen."
"Leefloon, budgetbegeleiding, budgetbeheer en collectieve schuldbemiddeling."
Afhankelijk van de omvang van het financiële probleem kan er op verschillende manieren hulp geboden worden. Aarzel vooral niet om je financiële probleem bespreekbaar te maken. Kleine problemen zijn snel weer opgelost.


Sociale huisvesting

"Als de huur en de elektriciteitsrekening betaald zijn, schiet er al niet veel meer over."
"Wij willen onze woning grondig renoveren. We zijn op zoek naar informatie over de verschillende huisvestingspremies. Kan iemand ons de weg wijzen?"
"Waar vind ik een oplaadpunt voor mijn budgetmeter?"


Inschrijven bij een sociale huisvestingsmaatschappij of bij het sociaal verhuurkantoor, het aanvragen van een verwarmingstoelage of het aanvragen van een huisvestingspremie, vanaf nu kan het allemaal in het Sociaal Huis Zottegem.


Sociale tewerkstelling

"Met nu en dan een interim kan ik mijn gezin niet onderhouden."

Een volwaardige job is de beste garantie voor je inkomen. De medewerkers van het Sociaal Huis kunnen je helpen bij het vinden van een gepaste job of kunnen je zelf tijdelijk tewerkstellen. Indien een tewerkstelling nog niet direct mogelijk is, kan er samen met de partners van de Werkwinkel op zoek gegaan worden naar een passende opleiding.


Thuiszorg

"Mijn schoonmaakster komt wekelijks langs. Dagelijks brengt Ann mij een gezonde maaltijd aan huis. Michel voert mij maandelijks naar de kapper. Zo kan ik als 80-plusser langer thuis blijven wonen."

"Ik werk elke dag buitenshuis en heb daarna echt geen zin meer om te strijken of schoonmaken. Gelukkig is er Sandra, die dit van mij wil overnemen."

In de thuiszorg en hulp aan huis zijn meerdere aanbieders actief op het terrein: de dienst thuiszorg van het OCMW, de ziekenfondsen, het PWA, de dienstencheque-bedrijven, de klusjesdienst enz. Loop voor meer informatie even binnen in het Sociaal Huis Zottegem.

Zitdagen Huurdersbond Oost-Vlaanderen vzw

Bij de huurdersbond kan je terecht voor informatie over je rechten en plichten als private of sociale (kandidaat-)huurder en advies over concrete vragen of problemen.

Elke maandag kan je van 13.30 tot 16 uur terecht bij de Huurdersbond in de bureaus van het Sociaal Huis in Zottegem. Meer info over de concrete data van de zitdagen en verlofregeling vind je op www.huurdersbond.be.

Maak jouw afspraak door te bellen naar de Huurdersbond op 09 223 28 77 of 09 223 63 20. Dit kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.30 en 12.30 uur. Je kan ook aan het Sociaal Huis vragen om voor jou een afspraak in te boeken.

 Breng steeds je huurcontract en andere briefwisseling mee.

De Huurdersbond is een ledenorganisatie. In ruil voor een lidgeld (25 euro) kan je een jaar lang een beroep doen op de dienstverlening en ontvang je vier maal per jaar het Huurdersblad.

Ben je doorverwezen door het OCMW met een doorverwijsbrief, dan word je gratis lid voor 1 jaar.

De Huurdersbond geeft geen advies over handelshuur of pachtwetgeving.