Home  /  Welzijn en onderwijs  /  Dementievriendelijk Zottegem  /  Praatcafé Dementie


Praatcafé Dementie


De koffiemomenten worden georganiseerd in afwisseling met het tweemaandelijks praatcafé dementie. Het praatcafé is een bijeenkomst voor familieleden en vrienden van mensen met dementie. Op elk praatcafé dementie gaat een spreker dieper in op bepaalde thema’s die te maken hebben met dementie. Daarnaast faciliteert het praatcafé dementie ontmoeting tussen iedereen die in contact komt met dementie.

Vooraf inschrijven mag maar is niet verplicht. Deelname aan het praatcafé dementie is volledig gratis.

nina-kjRLq1

Praatcafé Dementie is een initiatief voor mantelzorgers. Het is de bedoeling dat we mensen die zorgen voor mensen met dementie, maar ook mensen met dementie die nog thuis wonen, informatie verschaffen. We zijn laagdrempelig, gratis, je bent niet verplicht om te komen, maar je bent vooral welkom. Er wordt telkens één specifiek thema aangekaart door een professional, en achteraf is er tijd om na te praten en iets te drinken. Er zijn ook altijd organisaties uit Zottegem, Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Lierde aanwezig, denk aan woonzorgcentra, ziekenhuizen, thuiszorg enzovoort. Als er dus vragen zijn, kunnen we mensen heel gemakkelijk de juiste richting uitsturen. We lossen geen individuele casussen op, maar kunnen met kleine tips het leven van mantelzorgers wel iets makkelijker maken.

Nina De Smet, coördinator Dementie in wzc Egmont

Agenda

Hoe vermijd je moeilijke situaties bij personen met dementie?

  Dinsdag 26 september 2023
  Door Nina De Smet, coördinator dementie in wzc Egmont
  LDC Egmont, Deinsbekestraat 23, 9620 Zottegem
 Inschrijven (niet verplicht) kan online, via mail naar ldcegmont@ocmw.zottegem.be of telefonisch op 09 364 56 95.

Filmvoorstelling: Kapsalon Romy

  Dinsdag 28 november 2023
  Elke dag na school moet Romy naar haar oma. Oma heeft het druk als zelfstandig kapster, is streng en heeft geen zin om op Romy te passen. Alles verandert wanneer ze haar kleindochter een geheim toevertrouwt: oma lijdt aan de ziekte van Alzheimer.
  Uitzonderlijk in CC De Steenoven – Kerkkouter 36, 9550 Herzele
 Inschrijven (niet verplicht) kan online, via mail naar ldcegmont@ocmw.zottegem.be of telefonisch op 09 364 56 95.Meer info

  www.praatcafedementie.be
   Praatcafé dementie - Regio Zottegem, Herzele, Houtem, Lierde