Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegemse stadionproject klaar voor een doorstart

4 mei 2023

Zottegemse stadionproject klaar voor een doorstart


Na het afhaken van twee private investeerders, kroop het Zottegemse stadsbestuur opnieuw achter de tekentafel om een Stadionproject 2.0 in de stijgers te zetten. Uiteraard heeft het wegvallen van de geplande bowlingzaal een impact op het bouwvolume. Maar het belangrijkste is dat we klaar zijn om de verloederde site op te waarderen, en dat we de sportclubs die mee investeren in het project, kunnen belonen voor hun vertrouwen en engagement.

Een jaar geleden kwam het stadsbestuur naar buiten met de plannen voor een publiek-private samenwerking om de oude stadionsite op te waarderen. Het werd een ambitieus plan, met enthousiaste private partners die het project mee zouden vormgeven. Veel Zottegemnaren keken uit naar de komst van Bowling Stones, maar de weerstand bij enkele buurtbewoners bleek te groot. Het vooruitzicht op een jarenlange juridische procedureslag deed de investeerders van Bowling Stones en van het sportmedisch centrum begin dit jaar afhaken. We bleven echter niet bij de pakken zitten, en stelden gisteren de herwerkte plannen voor aan het grote publiek. Ik durf zeggen dat de nieuwe plannen in de smaak vielen bij de aanwezigen.

Extra polyvalente ruimte

Blijft overeind in de hertekende plannen: de nieuwe gymhal, waar turnclub Eikels Worden Bomen voor 200.000 euro mee in investeert. Zottegem Atletiek zal eveneens voor 100.000 euro bijdragen in de aanleg van de nieuwe tartan atletiekpiste, voorzien in het voorjaar van 2024. Naast de fonkelnieuwe kleedkamers met de nodige sanitaire ruimtes, valt ook een nieuwe polyvalente ruimte op, met het oog op sport én het brede verenigingsleven.

We hebben beslist om het sterk verouderde ontmoetingscentrum van Godveerdegem te verkopen, en de opbrengst volledig te herinvesteren in een extra polyvalente zaal binnen het bouwvolume van het stadionproject. In plaats van een dure renovatie van het oude OC, kiezen we voor gloednieuwe infrastructuur op een beter toegankelijke site vlakbij. Deze polyvalente ruimte kan dienen voor niet-belijnde sporten als yoga of pilates, maar kan ook het decor worden van vergaderingen, cursussen, een quiz of een expositie. De vrijgekomen buitenruimte benutten we volledig door het aanleggen van een beachvolleybalterrein, kubbveldjes en een calisthenics zone.

Tennis- en Padelclub Zottegem ziet het aantal padelterreinen groeien van vier naar zes, waarbij de middelste twee een overkapping zullen krijgen. En de oude tribune maakt plaats voor een kleiner exemplaar met maximale ontharding.

Eerste steen in 2024

Het stadsbestuur hoopt de omgevingsvergunning op zak te hebben tegen eind september, en kan zich alvast optrekken aan de positieve reacties tijdens de infoavond eerder deze week. We hopen dat deze plannen gedragen worden door iedereen die betrokken is: de buurtbewoners, de sportclubs en alle Zottegemnaren. We willen graag dit project in het najaar aanbesteden, zodat we tegen de zomer van volgend jaar de eerste steen kunnen leggen.