Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegemnaar centraal in nieuw stadsmagazine

17 feb 2023

Zottegemnaar centraal in nieuw stadsmagazine


Volgende week valt het nieuwe Zottegemse stadsmagazine in de brievenbussen. Het Stedelijk Infoblad, dat de Zottegemnaar al jaar en dag gewoon was, kreeg een totale metamorfose. Voortaan staan de burger en het mooie Zottegem centraal, en dat in een reclamevrij magazine.

De allerlaatste editie van het Stedelijk Infoblad werd in december verdeeld. Het nieuwe stadsmagazine, waarvan de naam nog geheim blijft tot aan de onthulling, wordt vier keer per jaar uitgegeven en verschijnt voor het eerst in de week van 27 februari. En dat wordt een ware omwenteling. Zowel inhoudelijk als grafisch sloegen we een compleet nieuwe weg in. Waar het Stedelijk Infoblad als voornaamste doel had mensen te informeren, hopen we dat de Zottegemnaar het nieuwe magazine erbij neemt tijdens een ontspannend leesmoment. Je vindt er nog altijd alle informatie terug over de stad, de stadsdiensten en belangrijke gebeurtenissen of activiteiten in Zottegem. Maar daarnaast werpen we ook een blik op de Zottegemnaar: wat houdt hen bezig? Waar brengen ze hun vrije tijd door? En wat zijn de mooiste plaatsen in Zottegem? Op die manier vervult het magazine een driedubbele functie: de burger informeren, hen een platform bieden en de liefde voor onze stad in de kijker zetten.

Nieuwe invulling met terugkerende onderdelen

Die nieuwe invulling vertaalt zich concreet in verschillende weerkerende segmenten. Nieuws van de stadsdiensten nemen elke editie een prominente plaats in. Daarnaast zijn er ook aparte onderdelen voorzien voor mobiliteit, welzijn, punten die in de voorbije gemeenteraden behandeld werden en een activiteitenkalender voor de komende drie maanden. In elke editie toont een Zottegemnaar zijn favoriete plekje, geven vier inwoners hun mening over een actueel onderwerp in de burgerrondvraag en beantwoordt een medewerker van het lokaal bestuur een veelgestelde vraag.

Het is echt een magazine voor en door de Zottegemnaar. Het driemaandelijkse ‘boekje’ is altijd een belangrijk kanaal geweest in onze communicatiestrategie, maar had nood aan een update. De frisse wind die nu door de bladzijden waait, geeft het magazine een eigentijdse indruk. Jong, oud, eeuwige Zottegemnaar of nieuwe inwoner: er staat voor iedereen iets in. Op deze manier willen we elke Zottegemnaar nog beter informeren en betrekken.

Ontdek de naam

Naar de nieuwe naam en de allereerste cover blijft het nog even raden. Nieuwsgierigen houden best de Facebook- en Instagrampagina van Stad Zottegem in de gaten. Vanaf maandag 20 februari wordt daar een week lang elke dag een stukje van de cover onthuld.