Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegem zoekt uitbater fandorp Markt

19 dec 2023

Zottegem zoekt uitbater fandorp Markt


Markt wordt sportief epicentrum tijdens Ronde van Vlaanderen, EK Voetbal en BK Wielrennen

Met de passage van de Ronde van Vlaanderen, het EK Voetbal en het BK Wielrennen in Zottegem belooft het een druk sportjaar te worden in de Egmontstad. De Markt doet in de drie gevallen dienst als fandorp waar sport samen beleefd wordt. De stad gaat op zoek naar een enthousiaste organisator die de drie fandorpen wil uitbaten. Je kandidatuur indienen kan tot maandag 22 januari.

2024 wordt een druk sportief jaar. Op 31 maart passeert de karavaan van de Ronde van Vlaanderen door Zottegem, dit jaar ook Dorp van de Ronde. Van 14 juni tot 14 juli doen de Rode Duivels een gooi naar de titel van Europees Kampioen tijdens het EK Voetbal. Als klap op de vuurpijl is Zottegem op zondag 23 juni het strijdtoneel van het BK Wielrennen voor mannen en vrouwen. Opdat de Zottegemnaar al deze evenementen samen ten volle kunnen beleven, gaat de stad op zoek naar een partner om het fandorp op de Markt uit te baten voor de drie evenementen.

Zottegem zal op sportief vlak duimen en vingers kunnen aflikken in 2024. Als Dorp van de Ronde en het decor van het BK Wielrennen halen we twee sportieve kleppers van formaat naar onze stad. En een voetbalkampioenschap zorgt altijd voor sfeer, waar ook ter wereld. Omdat je sport het liefst samen beleeft, richten we voor de drie evenementen een fandorp op de Markt in. Om de supportersbeleving van de Zottegemnaar optimaal en veilig te laten verlopen, werkten we één concessieopdracht uit voor de drie evenementen. We gaan dus op zoek naar een gemotiveerde organisator met een aantrekkelijke visie en een stevige portie goesting om zijn schouders te zetten onder dit Fandorp Extra Large.

 

Duidelijke visie

Kandidaten voor de uitbating van het fandorp moeten onder meer een financieel plan en een plan van aanpak voorleggen, met een duidelijke visie op eten en drinken, veiligheid en aankleding. Daarnaast is er ook aandacht voor duurzaamheid en betrokkenheid van de buurt. Kandidaturen kunnen digitaal ingediend worden tot maandag 22 januari, 10 uur.

 

Praktisch

Alle documenten vind je terug op zottegem.be/concessie-fandorp. Kandidaturen kunnen digitaal ingediend worden tot maandag 22 januari, 10 uur.