Zottegem viert Nationale Feestdag op 21 juli

Zottegem viert dit jaar de Nationale Feestdag met het traditionele Te Deum én met leuke activiteiten voor het hele gezin. Hoewel voorzichtigheid geboden blijft gezien de coronamaatregelen, vieren we graag onze Nationale Feestdag met een aangepast programma voor oud en jong. We nodigen die dag alle Zottegemnaren uit om te genieten met het hele gezin van veel speelplezier op één van de mooie speelpleintjes die Zottegem rijk is, en voorzien graag een paar toffe extra’s. Graag verwelkomen we ook iedereen ’s morgens op de plechtige ceremonie.

Te Deum

Het traditiegetrouw Te Deum ter gelegenheid van de Nationale Feestdag is voorzien om 09.30 uur in de kerk van Leeuwergem, uitzonderlijk dit jaar dus op een andere locatie. Het vervolg van de ceremonie met optocht, bloemenneerlegging en toespraken vindt plaats in het kasteel te Leeuwergem.

Speelpleinplezier met graafje Egmont

We maken van 21 juli graag een familiefeest, voor jong en oud, dat iedereen in zijn bubbel kan vieren. We zetten daarvoor onze Zottegemse speelpleintjes in de kijker. Ideaal voor een dagje uit met het gezin, al wandelend of op de fiets, in eigen stad!

Ga op ontdekkingstocht met graafje Egmont naar één van de 15 speelpleintjes. Op vier ervan – Oombergen, Pieter Maegermanplein, Berkenpark (Bijloke) en De Lelie – wordt van 13 tot 17 uur een extra attractie voorzien voor kinderen onder de 12 jaar: een reuze glijbaan, jungle springkasteel, carts en mega trampolines. Alles uiteraard volgens de huidige corona-richtlijnen en op een veilige manier. Post je een foto op sociale media met hashtag #jonginzottegem, dan kan je bovendien een leuk gadget winnen. 

Het stadsbestuur roept wel iedereen op om de veiligheidsmaatregelen te respecteren. Mocht het op een bepaald speelplein te druk zijn, ga naar een ander of kom eventueel later terug. Voldoende afstand houden blijft immers cruciaal. Ook het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar. 
Een overzicht van alle speelpleintjes en de extra attracties vind je op www.zottegem.be/speelpleinen
 

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory