Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegem timmert aan toekomst rugbysport met nieuwe rugbydoelpalen

17 okt 2023

Zottegem timmert aan toekomst rugbysport met nieuwe rugbydoelpalen


Rugby Club Zottegem en Stad Zottegem timmeren samen verder aan de toekomst van de rugbysport in Zottegem. Op het trainingsveld aan de Bevegemse Vijvers plaatste de stad afgelopen week rugbydoelpalen. De 41 jongens en meisjes van de club spelen voortaan op een volwaardig rugbyveld, een primeur in het tweejarig bestaan van de club.

Vorige week plaatsten de stadsdiensten de rugbydoelen op het stadion. Afgelopen vrijdag werden ze feestelijk ingehuldigd door het stadsbestuur, de rugbyclub, sponsors en leden. De plaatsing van de rugbydoelpalen is een mijlpaal voor de rugbysport in Zottegem, een feestelijke inhuldiging kon dus niet ontbreken. Rugby Club Zottegem bestaat nog maar sinds 2021, maar in die tijd hebben Sven Corthals, Bart Coessens en Mario Minnebo een financieel gezonde club uit de grond gestampt, met 41 rugbyspelers. Als stad dragen we graag bij aan de diversifiëring van het sportaanbod in Zottegem. We voorzien dus met veel plezier de nodige infrastructuur op onze sportvelden.

“Sinds het ontstaan van Rugby Club Zottegem in 2021 hebben we altijd kunnen rekenen op de steun van Stad Zottegem”, bevestigt Sven Corthals, voorzitter van Rugby Club Zottegem. “We mochten gebruik maken van een geschikt veld en werden opgenomen in de plannen rond de ontwikkeling van de stadionsite. Met de plaatsing van de rugbydoelen beschikken we voor het eerst over een volwaardig rugbyveld, iets waar onze spelers de vruchten van kunnen plukken. Onze U12 is bijvoorbeeld al een volwaardig team dat aan 15 jeugdtoernooien in het hele land deelneemt. Dankzij deze investeringen timmeren we verder aan de weg om een blijvende naam in het Belgische rugby te worden.”