Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegem opnieuw Dorp van de Ronde

27 mrt 2024

Zottegem opnieuw Dorp van de Ronde


Zondag 31 maart barst de wielergekte los: de Ronde van Vlaanderen trekt door het land en doet daarbij ook Zottegem aan. De Egmontstad is dit jaar opnieuw Dorp van de Ronde. Met een fandorp op de Markt en passages door Grotenberge, het centrum, Velzeke en Elene, belooft het een hoogdag voor Zottegemse wielerfanaten te worden. Alle info op zottegem.be/rondevanvlaanderen.

We zijn blij dat we na een jaar afwezigheid, de Ronde opnieuw welkom mogen heten in onze stad. Vlaanderens Mooiste laat niemand onberoerd, zeker Zottegem niet. Dit jaar zijn we opnieuw Dorp van de Ronde, een titel waarop we erg trots zijn. Zottegem ademt koers en is doordrenkt van een unieke wielerpassie. Op de Markt zorgen Kaffee Planchee, Café James, Avenue en De Zoeten Inval voor een fandorp, waar de Ronde niet alleen passeert, maar waar je ook op groot scherm kan volgen en kan nagenieten met een heuse afterparty. Ik wens iedereen een fijne wielerhoogdag toe!

Parcours

Het peloton start dit jaar in Antwerpen en komt aan in Oudenaarde. Om 10 uur schieten de mannen uit de startblokken. Na een grote 100 kilometer draaien ze tussen 12.30 en 12.45 uur Zottegems grondgebied op. Na een passage door Grotenberge rijdt het peloton via de Stationsstraat de Markt op, langs het fandorp. Van daaruit rijden de renners via Elene naar Velzeke, waar ze de iconische kasseistroken van de Lippenhovestraat en de Paddestraat trotseren.

De vrouwen starten om 13.25 uur in Oudenaarde en komen rond 14.20 uur in Oombergen al even op Zottegems grondgebied, maar de eigenlijke passage door het centrum en richting de kasseistroken is voorzien rond 14.40 uur.

Op zaterdag 30 maart rijden de wielertoeristen al hun Ronde van Vlaanderen.

Fandorp

Met een fandorp met groot scherm op de Markt, zorgen Kaffee Planchee, Café James, Avenue en De Zoeten Inval samen voor sfeer in het centrum. De hele dag kunnen supporters er terecht om de passages van de renners en rensters live mee te maken, en om de rest van de koers op groot scherm te volgen. De dag in stijl afsluiten doen ze met een afterparty met Sam Gooris, Jeroen Visser, DJ Daddy cool en Me & Stupid.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Om de passage van de Ronde in goede banen te leiden, gelden er enkele tijdelijke verkeersmaatregelen. De Markt is verkeersvrij tot het einde van het fandorp om middernacht. In verschillende straten waarlangs de Ronde passeert, geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer tussen 11.30 en 15.30 uur. Daarnaast geldt in deze straten ook een parkeerverbod van 10.30 tot 15.30 uur. Het volledige overzicht is terug te vinden op zottegem.be/rondevanvlaanderen.