Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegem neemt deel aan nationale test BE-Alert

6 okt 2022

Zottegem neemt deel aan nationale test BE-Alert


Op donderdag 6 oktober voert BE-Alert, het alarmeringssysteem van het Nationaal Crisiscentrum, een nationale test uit. Samen met 225 andere steden en gemeenten neemt Zottegem hieraan deel. Alle info over BE-Alert vind je op www.zottegem.be/be-alert.
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid inwoners kan verwittigen tijdens een noodsituatie. Door middel van een sms, e-mail of gesproken oproep krijgen burgers dan een melding van het probleem en ontvangen ze de nodige aanbevelingen, bijvoorbeeld ramen en deuren gesloten te houden tijdens een brand.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op 6 oktober de nationale testdag van BE-Alert plaats. De meer dan 1 miljoen geregistreerde adressen ontvangen dan een testbericht, waarmee verder niets hoeft te gebeuren. De test wordt uitgevoerd om de capaciteit van het systeem te testen en het gebruik van de tool in te oefenen.

Zottegem neemt ook dit jaar weer deel aan de test. Alle inwoners van Zottegem die zich geregistreerd hebben bij BE-Alert, ontvangen in de loop van de dag een bericht. In een noodsituatie is een goede voorbereiding van cruciaal belang. Daarom is het nationale testmoment geen overbodige luxe: het stelt ons in staat om de capaciteit van het systeem op de proef te stellen en om het gebruik van BE-Alert te optimaliseren en goed in de vingers te hebben. Zo kan er tijdens een echte noodsituatie snel en efficiënt gehandeld worden, wat in het belang is van ieders veiligheid. Bij deze doe ik dan ook een warme oproep aan de Zottegemnaren die nog niet geregistreerd zijn op BE-Alert, om dit alsnog te doen.

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Zorg ervoor dat het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk ingevuld is. Het is ook belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). 

Alle info over be-alert