Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegem gaat volop voor Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

11 apr 2023

Zottegem gaat volop voor Vlaams Kampioenschap Tegelwippen


Ontharding zorgt voor groenere stad

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen wil zoveel mogelijk tegels wippen per persoon. Ook stad Zottegem zet zich achter het project en geeft het goede voorbeeld aan haar burgers in de Sint-Amandusweg. Burgers die hun tegels gewipt hebben voor groene ruimte, geven tot en met 21 oktober hun tegels in via vk-tegelwippen.be.

We tonen als stad dat ontharding een belangrijk thema op de agenda is. We zijn daarom van start gegaan met de ontharding van ongeveer 100 m² in de Sint-Amandusweg. Later starten we ook de werken om enkele verharde verkeerseilanden te ontharden zoals de kruising van de Bevegemstraat met Godveerdegemstraat.
Samen met de Milieu- en Klimaatraad gaan we ook nog op zoek naar bijkomende locaties. Zo staan we niet alleen sterk voor het VK Tegelwippen, maar beklemtonen we ook het belang van ontharding in onze stad. De voordelen zijn legio: zo kan het regenwater plaatselijk terug in de grond sijpelen en zorgen we voor een groene buffer in het straatbeeld. Een buffer waarbij we resoluut kiezen voor inheemse vaste planten, waardoor we onze biodiversiteit bevorderen.

 

Zottegemnaar tegelwipt mee

Zottegem neemt het op in een poule tegen Erpe-Mere en Oosterzele. De bedoeling is om zoveel mogelijk tegels te wippen per inwoner (TPI-score). De stad kan dit natuurlijk niet alleen en rekent op de hulp van haar inwoners. Voerde je werken uit in jouw tuin en verving je verharde stukken door groene zones? Dan roepen we op om jouw gewipte tegels in te gegeven via vk-tegelwippen.be. Dat kan nog tot en met 21 oktober. We dagen de Zottegemnaren uit om 10.000 gewipte tegels te behalen. 


waarom_tegelwippen-S1nSL1