Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zitdag belastingaangifte

3 mei 2024

Zitdag belastingaangifte


Op dinsdag 4 juni kunnen Zottegemnaren een beroep doen op medewerkers van de FOD financiën bij het invullen van hun belastingaangifte. Inschrijven gebeurt via de dienst onthaal van Sanitary.

Stad Zottegem organiseert opnieuw een zitdag voor het invullen van de belastingaangifte. Dit gaat door in het Administratief Centrum Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7. Vier medewerkers van de FOD Financiën ontvangen en helpen inwoners bij het invullen van hun belastingaangifte. Ze zijn aanwezig van 9 tot 12 en van 13 tot 15 uur. Zottegemnaren die een afspraak willen maken, doen dit van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur via de dienst onthaal in Sanitary op het nummer 09 364 65 00.

Ontvang je een vereenvoudigde aangifte per post of in jouw eBox? Dan hoef je geen afspraak te maken voor de hulp bij het invullen. Controleer in dit geval zeker of alle informatie correct is en dat er geen gegevens ontbreken. Mocht je een vraag hebben over je vereenvoudigde aangifte kan je altijd contact opnemen via het nummer 02 572 57 57 met de vermelding van de code 17001. Moet je zelf de aangifte indienen, dan kan je op 4 juni een plekje reserveren tijdens de zitdag. De zitdag in onze stad is elk jaar opnieuw een groot succes. Mocht je geen plaatsje kunnen reserveren, kan je onbeperkt gebruik maken van de bijstand via telefoon. Die telefonische bijstand is tijdens de kantooruren en ook dan helpen medewerkers van de FOD Financiën je met je aangifte. Je maakt op voorhand een afspraak via 02 575 56 66 of www.aangifte.belgie.be.

Belangrijke documenten

Nog een belangrijke tip als je langskomt op 4 juni: breng zeker de nodige documenten mee voor je aangifte. Houd jouw identiteitskaart ook altijd bij de hand voordat je belt, zo kan je meteen jouw nationaal nummer op de achterkant van jouw ID doorgeven. Kom je langs voor een aangifte van iemand anders zoals een familielid? Breng dan ook het ingevulde en ondertekend volmachtformulier mee.

Het volmachtformulier is terug te vinden via zottegem.be/volmacht-belastingen.