Woonzorgcentrum Egmont corona update 28 oktober

28.10.2020
 
Het stadsbestuur van Zottegem en directie van het WZC Egmont informeren over de huidige coronasituatie in het Woonzorgcentrum: Bij een reeks preventieve coronatests is gebleken dat drie bewoners positief zijn. Concreet gaat het om één besmette bewoner in de cluster in Velzeke en twee in cluster Erwetegem. Deze bewoners stellen het goed, zijn niet ziek en vertonen geen symptomen. Ze werden onmiddellijk in quarantaine gebracht en worden omringd met de beste zorgen. De preventieve coronatesten die onlangs werden opgestart, worden verder uitgebreid naar alle bewoners en medewerkers, zowel zorg als ondersteunend. 

Daarnaast wordt vandaag ook preventief terug een aparte COVID-19 afdeling opgestart. De besmette bewoners zijn gelukkig niet ziek maar er wordt geen enkel risico genomen zodat het WZC klaar staat mocht de situatie verergeren. Daarom wordt vandaag de aparte corona-afdeling uit voorzorg in gereedheid gebracht.

Alle bezoek in de clusters Velzeke en Erwetegem waar de positief geteste bewoners verblijven is opgeschort en vanaf vandaag 28 oktober niet meer mogelijk. De geplande bezoekers werden verwittigd. De huidige bezoekregeling in de andere clusters (Strijpen en Sint-Maria-Oudenhove) blijft van toepassing tot nader order. We beseffen bijzonder goed dat de nood aan bezoek groot is maar kunnen geen enkel risico nemen. In nauw overleg met de CRA wordt dagelijke geëvalueerd of bijkomende maatregelen nodig zijn, en vanaf wanneer bezoek opnieuw overal kan mits veilig en haalbaar. 
 
Het stadsbestuur van Zottegem geeft nog volgende boodschap mee: We staan voor een zware periode, zowel bewoners als alle personeelsleden. Iedereen gaat tot het uiterste voor de bewoners en voor collega’s. Het coronavirus zet zijn krachtige opmars overal verder. We kunnen niet genoeg benadrukken alle opgelegde regels te volgen en respecteren. Niet omdat we dit leuk vinden, maar omdat het helaas niet anders meer kan. 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory