Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Werkzaamheden aan Molenwaterparkje in Elene gestart

23 feb 2023

Werkzaamheden aan Molenwaterparkje in Elene gestart


De komende weken zal er heel wat bedrijvigheid zijn aan de Molenvijver in de Zottegemse deelgemeente Elene. VZW Helder Water laat het terrein inrichten als groen-blauwe ontmoetingsplek.

De Molenvijver wordt een plek waar iedereen zich welkom voelt. Het wordt geen klassieke speeltuin maar een plek voor jong én oud, mobiele en minder mobiele mensen. De inrichting van het parkje is geen einddoel voor onze buurtvereniging. We zien de idyllische ontmoetingsplek vooral als katalysator om ons dorpsleven verder te doen opleven. We willen dat zowel bestaande als nieuwe inwoners zich identificeren met hun mooie kleine dorp en het fantastische drevenlandschap eromheen.

De werken worden uitgevoerd door drie lokale bedrijven. De grondwerken en groenaanplantingen zijn voor rekening van de Zottegemse tuinaannemer Björn De Moor. Hout-O-Matic uit Kruisem maakt de picknicktafel, het creatieve freeswerk en de spelletjes. Tot slot maakt de firma Boomhelden uit Maarkedal de speeltoestellen.

De belangrijkste financiële steun kregen we via het Platteland Plus Project, een cofinanciering met middelen van Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen. We verzamelden ook middelen via tal van evenementen, een crowdfunding bij buurtbewoners en de steun van lokale ondernemers en verenigingen. Ook de stad draagt het project een warm hart toe. Het buurtcomité krijgt voor het project een eenmalige subsidie van 12 500 euro. We zijn er zeker van dat de subsidie het Molenwaterpark omtovert tot een nieuwe ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Elene.

Tot zeker 15 april blijft het Molenwaterparkje gesloten voor alle bezoekers. Zo kunnen de aannemers veilig werken en herstelt het parkje van de werkzaamheden.