Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Werken Wurmendries uitgesteld

16 nov 2023

Werken Wurmendries uitgesteld


De geplande werken die op 16 november zouden plaatsvinden door Fiberklaar in de Wurmendries, worden uitgesteld. Door de aanhoudende regen is de omleiding via de Bosveldstraat geen veilig alternatief. Er wordt samen met de aannemer bekeken of de werken naar de zomer verplaatst kunnen worden.

De geplande werken door Fiberklaar in de Wurmendries zorgden voor heel wat ongerustheid bij de buurtbewoners. De werken die normaal donderdag 16 november zouden starten, zorgden ervoor dat er meerdere weken een omleiding nodig was om de Wurmendries te bereiken. Die omleiding zou via de Bosveldstraat lopen, een landbouwweg die door de hevige regenval de laatste dagen heel moeilijk berijdbaar is geworden.

De opmerkingen van de buurtbewoners vielen niet in dovemansoren. De burgemeester nam contact op met de aannemer om de situatie te bekijken, waarna ze besliste de werken te laten stopzetten omdat deze op dit moment niet op een veilige manier kunnen gebeuren. Ze heeft de aannemer verzocht om de werken bij voorkeur uit te voeren in de zomervakantie. Zo is er enerzijds geen schoolgaande jeugd aanwezig en ligt de ontsluitingsweg via de Bosveldstraat er hopelijk een pak droger bij. De communicatie over deze werken valt onder de verantwoordelijkheid van de aannemer. Door de last minute wijzigingen echter, gaan wij als stad alle betrokken bewoners deze week nog contacteren met de nieuwe gang van zaken inzake de werken. Wanneer de werken precies zullen plaatsvinden, moet nog bepaald worden maar wij dringen er bij de aannemer op aan om dit tijdig te communiceren naar alle buurtbewoners.