Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Werelddag zonder Tabak: Zottegem bouwt mee aan een rookvrije toekomst

31 mei 2021

Werelddag zonder Tabak: Zottegem bouwt mee aan een rookvrije toekomst


Spelende kinderen en roken gaan niet samen. En sportende kinderen en roken evenmin! Toch wordt er op plaatsen waar veel kinderen spelen en sporten nog gerookt. Nu de zomer eraan komt en kinderen weer kunnen genieten van buiten spelen in het zonnetje, is dit een ideaal moment om hier verandering in te brengen.
 
In het kader van de Werelddag zonder Tabak, die ieder jaar op 31 mei plaatsvindt, wil Stad Zottegem samen met Generatie Rookvrij en Logo Gezond+ inwoners aanmoedigen om kinderen en jongeren rookvrij te laten opgroeien. In de nabije toekomst zal werk gemaakt worden van het creëren van rookvrije speel- en sportomgevingen in onze stad. Hiervoor slaan het Huis van het Kind, de Sportdienst en de Jeugddienst de handen in elkaar. Ook de jeugdraad is betrokken, en denkt mee hoe op evenementen, zoals de Openspelendag, de speelterreinen rookvrij te houden. Allen samen gaan ze aan de slag om op een ludieke en creatieve manier de boodschap van Generatie Rookvrij te verspreiden.
 
Generatie Rookvrij
Zien roken, doet roken. Kinderen kopiëren gedrag, ook rookgedrag. Als kinderen volwassenen zien roken, dan wekt dat de indruk dat roken normaal is en aangenaam kan zijn. Dat roken een onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving. Generatie Rookvrij is een brede maatschappelijke beweging die ijvert voor een
samenleving waarin kinderen niet meer verleid worden om te beginnen met roken. Generatie Rookvrij wil dat alle kinderen geboren vanaf 2019 rookvrij kunnen opgroeien.
 
Wat kan jij doen? Niet meer roken in het zicht van kinderen en jongeren! Meer info vind je op www.generatierookvrij.be.
 
20210531 - Generatie Rookvrij_foto