Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Wegenwerken centrum Zottegem

22 mrt 2024

Wegenwerken centrum Zottegem


In de week van 25 maart starten werken in verschillende centrumstraten van Zottegem. De betrokken straten zijn de Meerlaan, Burg. Firmin De Meyerstraat, Frans De Beckstraat, St-Annastraat en Van Aelbrouckstraat. Alle opgegeven termijnen zijn werkdagen, het weekend telt dus niet mee in deze berekening. Zoals altijd zijn de werken sterk weersafhankelijk. 

Meerlaan

In de Meerlaan wordt gedurende één dag gewerkt met beperkte hinder. Er is doorgaand verkeer mogelijk door voorrangsborden.

Burg. Firmin De Meyerstraat

De Burgemeester Firmin De Meyerstraat zal voor 4 tot 5 dagen eenrichtingsverkeer worden.

  • Verkeer uit de Gustaaf Schockaerstraat met rijrichting Meerlaan blijft zo behouden. 
  • Verkeer richting Gustaaf Schockaertstraat wordt omgeleid via de Zuidstraat.

firmin-de-meyer-ECrxQ1

Gustaaf Schockaertstraat

Werken duur één dag of nacht. Afhankelijk wanneer de werken van de aannemer plaatsvinden, zijn volgende maatregelen van kracht: 

  • Als de werken overdag plaatsvinden: wordt er gebruik gemaakt van voorrangsborden, zo blijft er kruisend verkeerd mogelijk. 
  • Als de werken 's nachts plaatsvinden:  wordt er gebruik gemaakt van verkeerslichten met een kort tijdsinterval. Zo wordt filevorming tot een minimum gereduceerd. 

Frans De Beckstraat & Sint-Annastraat

De werken duren ongeveer acht dagen. 

  • Verkeer komende van de Van Aelbrouckstraat met rijrichting Gustaaf Schockaertstraat blijft behouden
  • Verkeer richting de Van Aelbrouckstraat wordt omgeleid via Gustaaf Schockaertstraat, Kazernstraat, Kleine Nieuwstraat en Van Aelbrouckstraat

frans-de-beck-ha6cJ1

Van Aelbrouckstraat

De werken duren ongeveer tien dagen. 

  • Verkeer komende van Léonce Roelsstraat met rijrichting station blijft behouden zodat alle Lijnbussen hun gewone route kunnen volgen. 
  • Verkeer komende van het Stationsplein richting Van Aelbrouckstraat wordt omgeleid via Stationsstraat, Hoogstraat, Meerlaan, Burg. Firmin De Meyerstraat, Frans De Beckstraat, St-Annastraat, Van Aelbrouckstraat. 

van-aelbrouck-4sCuZ2