Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Vrijwilligersfeest in Campus Egmont

16 nov 2023

Vrijwilligersfeest in Campus Egmont


De 70 vrijwilligers van Campus Egmont werden dinsdag uitgebreid in de watten gelegd. Als dank voor hun onnavolgbare inzet werden ze getrakteerd op een hapje, een drankje en muziek. Het vrijwilligersfeest is een van de initiatieven van de stad om vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.

De 70 vrijwilligers van Lokaal Dienstencentrum, Woonzorgcentrum en Dagverzorgingscentrum Egmont werden dinsdag getrakteerd op een stevige portie stoofvlees met frietjes. Opdieners van dienst waren niemand minder dan de algemeen directeur, burgemeester en enkele schepenen. Onze kans om eens iets terug te geven aan de vrijwilligers. De vrijwilligers van onze zorgcampus tonen een niet-aflatende inzet om het leven van de Zottegemnaar een stukje beter te maken. Ze zorgen voor animatie in het wzc en ondersteuning in het dvc, begeleiden activiteiten, helpen nieuwe Zottegemnaren integreren, vervoeren minder mobiele personen, helpen mensen met digitale vragen, houden de bar open, voeren administratieve taken uit… Kortom, ze zijn de kers op de taart van onze werking. Vandaag draaien we de rollen om en mogen ze rustig hun voeten onder tafel schuiven, dat hebben ze wel verdiend!

Appreciatie en ondersteuning voor vrijwilligers

Het Vrijwilligersfeest van de zorgcampus is één van de initiatieven van de stad om vrijwilligers te bedanken. Met de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk op 5 december, staan er nog enkele attenties op de planning. Want ook bijvoorbeeld de bib, CC Zoetegem, de administratie, de milieudienst en Huis van het Kind kunnen rekenen op vrijwilligers in hun rangen. Ze verdienen allemaal een hart onder de riem voor hun onnavolgbare inzet.

Naast een attentie of feest, probeert de stad vrijwilligers het hele jaar door te ondersteunen. Zo werd het afgelopen jaar een vrijwilligersloket opgericht waarbij kandidaat-vrijwilligers terecht kunnen om een match met een vrijwilligersvacature te vinden. Daarnaast werd in samenwerking met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk de vrijwilligerswebsite met vrijwilligersvacaturedatabank in het leven geroepen. In de vacaturedatabank staan niet alleen de vacatures bij het lokaal bestuur, ook andere organisaties en verenigingen die een beroep doen op vrijwilligers plaatsen hier hun vacatures. Verder bundelt de website alle belangrijke informatie over vrijwilligerswerk, zowel voor (potentiële) vrijwilligers als voor organisaties die (willen) werken met vrijwilligers. Informatie over de vrijwilligerswet, de kostenvergoedingen voor vrijwilligers, verzekeringsplicht van de organisatie... komen er allemaal aan bod.

Met al deze initiatieven tonen we dat we geloven in de kracht van vrijwilligerswerk en willen we nog meer inwoners warm maken om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Een stad waar veel vrijwilligers actief zijn is een solidaire en betrokken stad. Door in te zetten op meer vrijwilligerswerk dragen we ook bij aan andere belangrijke doelstellingen zoals het bestrijden van eenzaamheid, een bruisend verenigingsleven en de vermaatschappelijking van de zorg.


Zelf vrijwilliger worden

Wil je zelf vrijwilliger worden? Het vrijwilligersloket is telefonisch te bereiken op 09 364 57 50 of via mail op vrijwilligers@zottegem.be. Alle informatie over vrijwilligerswerk binnen het lokaal bestuur Zottegem of bij verenigingen en organisaties in Zottegem, vind je op zottegem.be/vrijwilligerswerk