Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Vrije tijd voor iedereen met UiTPAS Vlaamse Ardennen

5 apr 2023

Vrije tijd voor iedereen met UiTPAS Vlaamse Ardennen


Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm lanceren samen de UiTPAS Vlaamse Ardennen. Onder het motto ‘Vlieg erop uit’ maken de vier gemeentes vrijetijdsbeleving toegankelijk voor iedereen. Dat werd gisterenavond bekendgemaakt tijdens het persmoment en onthulling van de UiTPAS.

De UiTPAS is een initiatief van publiq, de organisatie die het publieke vrijetijdsaanbod faciliteert, en loopt al in heel wat Vlaamse steden en gemeenten. Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm slaan nu de handen in elkaar voor een UiTPAS in onze regio. Onder het toeziend oog van Route42 vormen de gemeentes de UiTPAS-regio Vlaamse Ardennen.

De UiTPAS is een vrijetijdspas waarmee je punten spaart bij cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten in Vlaanderen en Brussel. Elke deelname aan een activiteit is goed voor één punt. Ga voor, tijdens of na de activiteit naar een UiTPAS-zuil of een medewerker, scan de UiTPAS en spaar zo een punt. De verzamelde punten ruil je om voor voordelen, Iedere gemeente heeft een aantal leuke omruilvoordelen opgelijst zoals een korting op een ticket, een gratis drankje of een gadget. Ontdek ze allemaal op de website! Punten sparen en omruilen doe je in heel Vlaanderen en Brussel bij alle aangesloten UiTPAS-regio’s.

UiTPAS kopen

Een UiTPAS Vlaamse Ardennen kost standaard 5 euro en 2 euro voor wie jonger is dan 26 jaar. Wie er eentje wil kopen, doet dat binnenkort in de vier gemeentes. Op zondag 16 april wordt hij voor het eerst verkocht op de Openspelendag in Zottegem. Sint-Lievens-Houtem en Zwalm lanceren de UiTPAS enkele dagen later, op de Buitenspeeldag op 19 april. Herzele zet de UiTPAS extra in de kijker tijdens het jubileumevenement ‘Steenoven Ondersteboven’ op 4 juni. Vanaf de officiële lanceermomenten is de UiTPAS te koop bij de gemeente- en stadsdiensten.

Wie een UiTPAS aankoopt, krijgt al verschillende welkomstvoordelen: 2,5 euro korting op een sportactiviteit, 2,5 euro korting op een culturele activiteit, 3 punten en een leuk gadget.

Kansentarief

Het is belangrijk dat iedereen in zijn vrije tijd kan genieten van cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten. Omdat de prijs voor deze activiteiten vaak oploopt, is het voor inwoners met een beperkt inkomen moeilijk om hieraan deel te nemen. Daarom is er ook een UiTPAS voor mensen met een beperkt inkomen. Wie in aanmerking komt voor een UiTPAS met kansentarief, koopt zijn UiTPAS voor 1 euro (behalve in Zwalm, daar is deze gratis) en geniet van 80% korting bij UiTPAS-activiteiten in Zottegem, Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zwalm. Bij een UiTPAS-activiteit in een andere regio, is er geen korting.