Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Voorleesweek: Lezen met je oren in de bibliotheek van Zottegem

18 nov 2022

Voorleesweek: Lezen met je oren in de bibliotheek van Zottegem


Van 19 tot 27 november is het weer voorleesweek, een jaarlijks initiatief van de stichting Iedereen Leest tijdens de laatste week van november. Ook de bibliotheek van Zottegem sluit zich hier dit jaar opnieuw bij aan en zet de hele week alles in werking om iedereen aan het (voor)lezen te krijgen. Alle info op zottegem.be/voorleesweek.

Voorlezen, dat is eigenlijk gewoon heerlijk lezen met je oren. Het verruimt de woordenschat, verrijkt de fantasie, brengt inzichten in andere werelden en gevoelens én helpt om beter te luisteren. Niets dan voordelen dus. Daarom zet de bibliotheek van Zottegem er ook dit jaar op in, en werd er een mooi programma voorzien. We sloegen zelfs de handen in elkaar met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Tijdens de Voorleesweek zet de bib dus de fijnste voorleesboeken voor kinderen nog eens extra in de kijker. De hele week lang kunnen kinderen komen luisteren naar heerlijke hoorspelen in de kinderhoek van de bib. Daarnaast zijn er live voorleessessies. Op woensdag brengen de leerlingen van de 4de graad SAMWD spannende, diepzinnige, grappige en lieve verhalen van de hand van de leerlingen van de 2de graad SAMWD. Daarna nemen de voorleesdames van de bib het over. Op zaterdag zetten de voorleesdames enthousiast het werk verder.

Praktisch

  • De Voorleesweek loopt van 19 tot 27 november. Tijdens deze week kunnen kinderen in de kinderhoek naar hoorspelen luisteren.
  • Woensdag 23 november, 14.00 – 16.00 uur: SAMWD leest zelfgeschreven verhalen voor, gevolgd door een voorleessessie door de voorleesdames van de bib
  • Zaterdag 26 november, 10.00 – 11.00 uur & 14.00 – 15.00 uur: voorleessessie door de voorleesdames van de bib
  • Bibliotheek Zottegem, Buke 44, 09 364 64 11