Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Volgende fase in de renovatie van het Zottegemse stadhuis renovatie van het Zottegemse stadhuis

7 feb 2022

Volgende fase in de renovatie van het Zottegemse stadhuis renovatie van het Zottegemse stadhuis


Het Zottegemse stadhuis op de Markt heeft in de loop der eeuwen heel wat ondergaan. Het gebouw, dat dateert uit 1862, was dringend aan opknapping toe. In de loop van 2020 werd de eerste fase van de renovatie uitgevoerd: het opfrissen van de gevel. Een meer grondige renovatie dringt zich echter op, en de volgende stap in de herstelwerken start binnenkort.

Het Stadhuis op de Markt is een troef voor ons centrum. Het Zottegemse stadsbestuur had zich als doel gesteld om dit mooie gebouw terug in ere te herstellen. In de eerste fase werd de gevel opnieuw bepleisterd en geschilderd. Het is nu tijd om de volgende fase te starten en zo deze parel van ons lokale erfgoed nog meer te laten schitteren.

Vooral het dak wordt deze keer aangepakt: de dakgoten en alle aansluitingen worden vervangen waar nodig. Deze werken werden, na een aanbestedingsprocedure gegund aan de Zottegemse onderneming Timmer- en Dakwerken D’Hoker Peter. Daarna worden ook die gerestaureerde dakdelen geschilderd. Daarvoor kunnen we, net zoals in de eerste fase, rekenen op de inzet van Pigment.

Dankzij de inzet en de (financiële) steun van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Overheid, gebeurt deze renovatie 100% volgens de regels van de kunst. Ook tijdens de werken zal dit opgevolgd worden. Zo bewaren we ons lokale erfgoed voor de volgende generaties Zottegemnaren.

De werken zullen begin maart starten en tegen eind april, begin mei zouden ze moeten afgerond zijn. Bij de planning van de werken werd uiteraard ook rekening gehouden met de activiteiten die in stadscentrum georganiseerd worden.