Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Volgende fase in dakrenovatie van Zottegems stadhuis

19 okt 2022

Volgende fase in dakrenovatie van Zottegems stadhuis


De renovatie van het Zottegemse stadhuis gaat een nieuwe fase in. Nadat eerder al de gevel in zijn oude glorie hersteld werd en de dakgoten en andere dakaansluitingen vervangen werden, krijgt het dak nu een grondige opfrissing. De dakbedekking wordt vervangen door natuurleien en de dakkapel wordt hersteld.

Het Zottegemse stadhuis, dat uit 1862 dateert, heeft in de loop der eeuwen heel wat ondergaan. Een grondige renovatie drong zich dan ook op. In de loop van 2020 werd de gevelrenovatie uitgevoerd, en eerder dit jaar werden de dakgoten en aansluitingen vervangen. Volgend daarop gaat op 13 oktober een nieuwe fase van de dakrenovatie van start.

In deze fase zal Timmer- en Dakwerken D’Hoker Peter, die na een aanbestedingsprocedure ook al de eerste werken aan het dak uitvoerde eerder dit jaar, het dak verder aanpakken. Daarbij wordt de dakkapel weggehaald om vervolgens op de begane grond volledig hersteld te worden. Na de renovatie word de dakkapel teruggeplaatst. Daarnaast wordt de volledige dakbedekking vervangen door natuurleien.

Het stadhuis is een architecturale parel op de Markt. Dankzij deze renovatie laten we ons lokaal erfgoed opnieuw schitteren. Door op deze manier zorg te dragen voor ons patrimonium genieten nog veel generaties Zottegemnaren van de gebouwen die onze stad zo uniek maken.

De werken gaan op donderdag 13 oktober van start en duren tot november.