Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Vlaanderen Feest op de Markt in Zottegem

5 jul 2022

Vlaanderen Feest op de Markt in Zottegem


De Vlaamse Feestdag komt in zicht en ook Stad Zottegem maakt zich op voor een volksfeest op maandag 11 juli op de Markt. De festiviteiten starten om 17.00 uur met een concert van stadsbeiaardier Paul Hoste. Nadien wordt jong en oud getrakteerd op een muzikaal feest met Bal Merklez, de Louie Louie Coverband en Yevgueni. Alle activiteiten zijn gratis.

Ter ere van de Vlaamse Feestdag trakteren we op 11 juli opnieuw op een gratis volksfeest voor jong en oud. Overal in Vlaanderen staan die dag podia vol met muzikaal Vlaams talent. En ook in Zottegem toveren we de Markt om tot een feestplein. Het belooft een spetterende editie te worden met een gevarieerd programma, muziek als rode draad en veel gezelligheid.

Ons cultuurhuis CC Zoetegem bokste een topaffiche in elkaar. Het wordt genieten van een heerlijke mix van optredens. Er is talent van eigen bodem, de beste pop- en rockhits van vroeger en prachtige kleinkunst. Alles is helemaal gratis en reserveren is niet nodig. Een bar en foodtrucks zorgen voor de nodige verfrissingen. Iedereen welkom voor een groot feest!

Programma

De feestavond start om 17.00 uur met een beiaardconcert van Paul Hoste. Paul is organist van de Gentse Sint-Jozefskerk en stadsbeiaardier van Zottegem. Hij brengt werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en variaties op achttiende-eeuwse kamermuziek.

Om 19.00 uur wordt het feest in gang getrapt door Bal Merklez. Deze Zottegemse 11-koppige klezmer- en balkanband zorgt voor een onvergetelijk avond met traditionele en zelfgeschreven nummers. Hun repertoire bestaat uit de typisch ophitsende up tempo nummers en naar de keel grijpende tranentrekkers die ze puur en onversneden brengen. Om 20.45 uur heroveren ze een tweede keer het podium.

De Louie Louie Coverband neemt om 19.30 uur iedereen mee op ontdekkingstocht naar de jaren zestig. Het viertal gelijkgestemde zielen brengt hommage aan hun helden. De grootste artiesten zoals The Beatles, The Stones en The Doors komen aan bod.

De headliner van Vlaanderen Feest dit jaar is Yevgueni, om 21.30 uur. De band maakt prachtige poëtische versmeltingen van kleinkunst, chanson en pop. Ze stellen hun nieuw album ‘Straks is ook goed’ voor, vol rake popsong. De releasetournee ging van start dit voorjaar, en het zijn hun eerste full band shows sinds september 2019. Dat betekent: een band die snakt naar het podium, een blij weerzien met het publiek en frisse versies van nieuwe songs, vers van de pers!

Stadsdiensten gesloten

Ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag zijn ook alle stadsdiensten en het stedelijk zwembad gesloten op maandag 11 juli.

Meer info over het programma van 11 juli: www.cczoetegem.be.