Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Vlaanderen Feest! En Zottegem viert mee!

2 jul 2021

Vlaanderen Feest! En Zottegem viert mee!


Naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag organiseert Stad Zottegem tal van gratis optredens in het centrum. Het programma omvat een aantal gratis concerten op twee locaties: de Markt en het Egmontpark. CC Zoetegem werkt hiervoor samen met de organisatoren van het EK Voetbaldorp (Markt) en Roy Morre, organisator van de Parkconcerten (Egmontpark).
 
CC Zoetegem ging op zoek naar een mix van muzikale acts, van het beste wat Vlaanderen te bieden heeft. Met een concert voor families, iets grotere namen voor het grote publiek en een lokale Nederlandstalige band als afsluiter. Alle concerten worden gratis aangeboden. Gezien de huidige coronamaatregelen en beperkte capaciteit vragen we wel vooraf een plaatsje te reserveren.

Programma op de Markt i.s.m. EK Voetbaldorp

11.30 uur : aperitiefconcert met Jan De Smet & Band – Sing Along
Jan De Smet, solo en zonder veel cinema. In de loop van zijn - nu al ruim veertig jaar durende - muzikantenbestaan heeft zanger, componist, tekstschrijver, muziekliefhebber, vinylcollectioneur en multi-instrumentalist Jan De Smet een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld. Een klein deel daarvan kon hij 32 jaar lang kwijt bij De Nieuwe Snaar. Het grootste deel van het overige materiaal zit echter opgeborgen in zorgvuldig geklasseerde mappen.
 
14.00 uur: beiaardconcert door stadsbeiaardier Paul Hoste
Paul Hoste is organist van de Gentse Sint-Jozefskerk en stadsbeiaardier van Zottegem. Hij brengt op 11 juli traditiegetrouw een gevarieerd Vlaams beiaardprogramma. Iedereen welkom aan de toren van de Dekenale Kerk!
 
16.00 uur: concert Cleymans en Van Geel
Wat ooit begon als een oudejaarsavondgrap groeide uit tot één van de vaste waarden op de Vlaamse podia. De twee creatieve tijgers spelen al meer dan 15 jaar het dak eraf. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zijn vrienden. Ze zijn zelfs beste vrienden. Noem ze gerust bloedbroeders. Dat zijn ze niet alleen aan de toog van het café, maar ook op de planken.

Programma in het Egmontpark i.s.m. Parkconcerten

12.00 uur: picknickconcert voor families met HOP FROG Fanfare
Liefhebbers van het koper en het vel nodigen we uit naar een picknickconcert van Hop Frog. De bende van Hop Frog Fanfare - 7 blazers en 3 percussionisten - pakt uit met een swingend concert voor jong en oud. Met eigenzinnige blaasinstrumenten en klankvoorwerpen van eigen makelij en geschikt voor iedereen van 1 tot 101!
 
14.00 uur: concert Wigbert Wigbert viert z’n dertig jaar carrière.
Zijn stem is gepokt-gemazeld-nog warmer geworden, maar belangrijker: hij beschikt over datgene waar elke muzikant naar op zoek is: een eigen stijl. Die houdt het midden tussen pure pop, blues in de beste New-Orleans traditie en zwierige funk.

17.00 uur: concert Gigant, lokale Nederlandstalige coverband
Een concert voor de fans van de Vlaamse parels uit de muziek, met muzikanten uit de regio: gigant! De kleine band met gigantische plannen. Klaar voor eregalerijen, hitlijsten en open haarden.

Reserveren?

Een meer dan indrukwekkend programma en een coronaproof beleving dus. Op voorhand reserveren is noodzakelijk en kan via de ticketshop van CC Zoetegem: www.cczoetegem.be/tickets of telefonisch via de UiTbalie. Ieder concert speelt voor een zittend publiek en steeds volgens de geldende regels.
 
Veel plezier!
 
20210702 - 11 juli viering_affiche