Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Vlaamse arbeidssteun voor de Vlaamse Ardennen en Denderstreek

2 feb 2024

Vlaamse arbeidssteun voor de Vlaamse Ardennen en Denderstreek


Een korting van 25% op de bedrijfsvoorheffing gedurende twee jaar voor kmo’s die nieuwe jobs creëren: die steunmaatregel roept de Vlaamse regering in het leven in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek. Zo worden er meer jobs in eigen streek gecreëerd.

De steunmaatregel treedt ten laatste in november van dit jaar in werking en geldt zes jaar. Door 25% korting op de bedrijfsvoorheffing toe te kennen, besparen bedrijven 4 à 5% op de loonkost per extra arbeidsplaats die een kmo creëert dankzij een investering. De arbeidsplaats moet wel drie jaar behouden blijven. De maatregel bestond al langer in Geraardsbergen en Ninove, maar wordt nu uitgebreid naar alle gemeentes van de Denderstreek én de Vlaamse Ardennen.

Ik ben tevreden dat de Vlaamse regering niet bij de pakken is blijven zitten. Ook onze regio heeft immers te maken met grote uitdagingen op de arbeidsmarkt. Door deze vrijstelling op de bedrijfsvoorheffing maken we onze streek extra interessant om mensen aan te werven. Dat bedrijven die willen investeren in Zottegem kunnen genieten van een serieuze verlaging van de loonkosten is voor onze stad een belangrijke troef naar investeerders.