Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Verlenging proefopstelling Meire

4 apr 2023

Verlenging proefopstelling Meire


Sinds januari geldt op de Meire een proefopstelling met geschrankt parkeren en een snelheidsbeperking van 30 km/uur. Deze proefopstelling wordt voorlopig verlengd.

Het stadsbestuur besliste om de proefopstelling in te voeren naar aanleiding van enkele ongevallen en vragen van buurtbewoners om de onveilige situatie op de Meire aan te pakken. In overleg met De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de bevoegde wegbeheerder, werd besloten om het beurtelings parkeren op te heffen. In plaats daarvan kwam er een proefopstelling met geschrankte parkeerstroken, die snelheidsverlagend werken, en dat in combinatie met een snelheidsbeperking van 30 km/uur.

Op 21 maart hielden we een info- en evaluatiemoment om de proefopstelling samen met de buurtbewoners te bekijken. De bewoners van de Meire en de Ledebergstraat haalden enkele aandachtspunten aan die we nu bekijken in samenspraak met De Lijn en AWV. Intussen verlengen we de huidige proefopstelling met geschrankte parkeerstroken en een snelheidsbeperking. We stellen alles in het werk om de verkeerssituatie op de Meire zo veilig en praktisch mogelijk te maken voor alle weggebruikers en bewoners.