Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Verkeerswijzigingen voor Caesarfeesten

7 sep 2023

Verkeerswijzigingen voor Caesarfeesten


Op zaterdag 9 en zondag 10 september vinden de Caesarfeesten plaats. Aangezien de feesten heel wat volk op de been brengen, worden dit weekend enkele verkeerswijzigingen doorgevoerd. Het Romeins Plein, de Korte Munte, de Penitentenlaan, de Lieve-Heerstraat, de Molenlos, de Doolbosweg en de Paddestraat vanaf het kruispunt met de Molenlos zijn het hele weekend lang niet toegankelijk voor wagens. Enkele straten in de omgeving worden tijdelijke eenrichtingsstraten. Het volledige parkeer- en circulatieplan is terug te vinden op www.caesarfeesten.be.

Het wordt prachtig weer dit weekend, dus we roepen iedereen op om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er zijn twee ruime fietsparkings voorzien, aan de Sint-Martinuskerk en aan het Archeocentrum. Fietsers kunnen trouwens even op adem komen aan de gratis drinkwaterstand van Farys. Daarnaast voorzien we uiteraard voldoende parkeergelegenheid voor mensen die van iets verder komen. Enerzijds zijn er drie ruime parkeerweides. Anderzijds hebben we enkele straten zodanig aangepast dat er geparkeerd kan worden. Tot slot zijn er ook twee andersvalideparkings, één aan de pastorij van Velzeke en een andere aan het Archeocentrum. Zo is er vanuit elke rijrichting voldoende parkeerplaats voor iedereen. Burgers die vragen hebben over de verkeerssituatie in hun straat, kunnen terecht op caesarfeesten@zottegem.be.

Het Romeins Plein, de Penitentenlaan, de Lieve-Heerstraat, de Molenlos, de Doolbosweg en de Paddestraat vanaf het kruispunt met de Molenlos zijn vanaf zaterdag 10.00 uur tot zondag middernacht volledig autovrij. Enkel de Doolbosweg blijft een stukje toegankelijk om de mindervalidenparking te bereiken. De Beugelstraat wordt éénrichtingsverkeer in de richting van Velzeke, zodat auto’s de ruimte hebben om langs beide kanten van de straat te parkeren. Een deel van de Lippenseweg, tussen de Lippenhovestraat en de Provinciebaan, wordt eenrichtingsverkeer richting de Provinciebaan en er kan op de rechterkant geparkeerd worden. Ook de Opstalstraat, de Lindebeekstraat en de Lindestraat worden aangeduid als parkeerstraten, hier geldt ook eenrichtingsverkeer. In de Lippenhovestraat geldt ook eenrichtingsverkeer. Op de Provinciebaan kan zoals gewoonlijk langs twee kanten geparkeerd worden.

De Caesarfeesten zijn een mooi voorbeeld van een productieve samenwerking tussen Stad, Provincie en Middenstand. Samen zorgden we voor een parkeergeleidingsplan dat de inwoners van de betrokken straten in Velzeke in de brievenbus kregen en dat iedereen kan raadplegen op de website. Er zijn aanrijroutes voorzien vanuit elke richting. Ter plaatse leiden signalisatie en seingevers de bezoekers richting vrije parkeerplaatsen. Aarzel dus zeker niet om langs te komen op zaterdag of zondag. De ambachtenmarkt, demonstraties van het Romeinse leger, gladiatoren en cavalerie, workshops, tentoonstellingen en volksfeest wil je echt niet missen!

Praktisch

De Caesarfeesten zijn gratis en vinden plaats op zaterdag 9 september van 13 tot 24 uur en op zondag 10 september van 10 tot 18 uur.

Alle info, inclusief het parkeergeleidings- en mobiliteitsplan, en updates op www.caesarfeesten.be of op Facebook – Caesarfeesten.

Met vragen over mobiliteit kan je terecht op caesarfeesten@zottegem.be.


circulatieplan-caesarfeesten-inclusief-autovrije-zone-(002)_page-0001-FC4au1