Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Verkeersmaatregelen EGMONT Lichtfestival

19 feb 2024

Verkeersmaatregelen EGMONT Lichtfestival


De laatste eindsprint richting EGMONT Lichtfestival, dat op 23, 24 en 25 plaatsvindt in centrum Zottegem, is ingezet. Tijdens het lichtfestival gelden enkele verkeersmaatregelen, zodat de toeschouwers veilig het kilometerlange parcours kunnen bewandelen. Alle info via zottegem.be/lichtfestival.

Na de wekelijkse dinsdagmarkt, gaat de laatste fase van de voorbereidingen echt van start. Vanaf dan worden de lichtinstallaties opgebouwd in het centrum. Daarom geldt er vanaf dinsdagmiddag een parkeerverbod op de middenberm van de Heldenlaan en in de Vestenstraat. Vanaf dan is de Vestenstraat enkel nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Door de voorbereidingen van het Lichtfestival vallen in het centrum enkele parkeerplaatsen weg. Voor de inwoners van enkele centrumstraten worden tijdens de voorbereidingen en tijdens het lichtfestival zelf alternatieve parkings voorzien. Parking Nijverheidsstraat wordt exclusief voor hen voorbehouden en in de ondergrondse parking Oud College mogen ze gratis parkeren. Zij werden hiervan via brief op de hoogte gesteld. Op die manier zorgen we ervoor dat hun parkeerplaats gegarandeerd blijft.

Tijdens het lichtfestival

Het parcours wordt tijdens het lichtfestival verkeersvrij gemaakt. Dat wil zeggen dat er op 23, 24 en 25 februari van 17 uur tot middernacht geen verkeer mogelijk is in de Désiré Van Den Bosschestraat, de Heldenlaan, de Vestenstraat, het eerste deel van de Noordstraat, de Markt, de Zavel en het deel van de Stationsstraat tussen de Nieuwstraat en de Markt. Er mag ook niet geparkeerd worden en er worden omleidingen voorzien.

Parkings

Om de toestroom van bezoekers aan het lichtfestival in goede banen te leiden, voorzien we drie gratis bezoekersparkings. Parking Bevegemse Vijvers, Parking Deinsbekestraat en de NMBS-parking, die de NMBS voor de gelegenheid openstelt, liggen op loopafstand van de Markt, de start van het lichtparcours. Parking Meersstraat is aangeduid als mindervalidenparking. Wie met de fiets komt, kan terecht op de ruime fietsparking op de Zavel, vlakbij de start van het parcours. We doen er dus alles aan zodat iedereen zonder parkeerstress kan genieten van een lumineus lichtfestival!

Gedoofde straatverlichting

Om de lichtinstallaties volledig tot hun recht te laten komen, worden enkele circuits straatverlichting uitgeschakeld op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf middernacht wordt telkens alle straatverlichting terug aangezet.

Praktisch

Alle verkeersmaatregelen, stratenplannen, parkings en wandelroutes zijn terug te vinden op zottegem.be/lichtfestival.