Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Verfraaiing stedelijke begraafplaats

13 mei 2024

Verfraaiing stedelijke begraafplaats


Stad Zottegem zat de voorbije tijd niet stil op de stedelijke begraafplaats Knutsegem. Enkele groene aanpassingen zorgen ervoor dat Knutsegem een sereen toevluchtsoord wordt voor alle rouwenden.

De voorbije tijd werden enkele groene aanpassingen doorgevoerd op Knutsegem. Zo kreeg de strooiweide op de stedelijke begraafplaats Knutsegem een serene herinrichting. Door de geleide lindebomen doet de natuur haar intrede op de begraafplaats. Ook werd een bloemenplukweide voor alle bezoekers gezaaid. Met het zonnige weer van de voorbije dagen, hopen we dat onze bloemenweide snel in bloei staat. Zodra de bloemen klaar zijn om te plukken, kunnen mensen zelf een boeketje samenstellen om op de graven te leggen.


Natuurlijke begravingen

In het najaar wordt ook het urnenbos aangelegd op een braakliggend stukje grond op Knutsegem. Steeds meer mensen komen bij ons aankloppen voor natuurlijke begravingen. Om op die vraag in te spelen, beslisten we om het urnenbos zo snel mogelijk te realiseren. Hier worden enkel biologisch afbreekbare urnen begraven, deze urnen lossen ondergronds op wanneer ze in aanraking komen met het grondwater. Op advies van het Regionaal Landschap kiezen we voor klimaatbomen die beter bestand zijn tegen de Belgische weersomstandigheden zoals natte winterperioden en lange droogteperioden. De werken zijn gepland voor het najaar van 2024.