Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Tweede vaccinatie WZC Egmont in thema van liefde

12 feb 2021

Tweede vaccinatie WZC Egmont in thema van liefde


12.02.2021
 
Het was vandaag, vrijdag 12 februari, een bijzondere dag in het Woonzorgcentrum Egmont. Drie weken na de eerste vaccinatieronde, werden bewoners en medewerkers gevaccineerd met de tweede dosis van het coronavaccin. Een dag waar iedereen heel hard naar uitkeek en die werd dan ook feestelijk ingekleed, in het thema van Valentijn.
 
Het was een speciale dag, één van hoop na een lange, emotionele periode. Het stadsbestuur bednadrukt dat ze de medewerkers niet genoeg bedanken voor hun immense inspanningen om de bewoners een warme thuis te blijven bieden, maar het gemis van familie woog zwaar. Met de tweede vaccinatieronde staan we terug een stap dichter bij het ‘nieuwe normaal’ en de sfeer was dan ook heel uitgelaten bij zowel bewoners als medewerkers. En geen betere manier om zo een dag te vieren dan in het thema van Valentijn!

Alles stond in het teken van de Liefde vandaag. De zalen werden versierd, evenals de woningen van de koppeltjes en alle bewoners konden genieten van een heerlijk Valentijnsmenu, compleet met alcoholvrij aperitief en hartelijk dessert. Het werd bijzonder goed gesmaakt! Er werd gezellig nagepraat bij een tas koffie over de liefde en hoe de bewoners dit vroeger beleefden.
 
Tien dagen na de tweede coronavaccinatie is de werking optimaal en daarom kan vanaf maandag 22 februari de bezoekregeling aangepast worden. Dat zal nog niet zoals voorheen kunnen omdat de huidige coronasituatie in de maatschappij nog steeds grote voorzichtigheid vraagt. Uiteraard houden we ook zoals steeds rekening met alle richtlijnen. Familieleden zijn deze week op de hoogte gebracht van de bezoekmogelijkheden en we rekenen op ieders begrip om de regels te volgen. Hoewel bezoek dus nog beperkt is, zijn we vooral heel blij dat onze bewoners terug kunnen genieten van gezelschap op de woning!

Vanaf 22 januari mag op weekdagen 1 vaste contactpersoon op bezoek komen op de woning. Voor de andere contactpersonen blijft het WZC Egmont gebruik maken van de babbelboxen. Elke bezoeker dient zich vooraf te melden en een afspraak te maken.