Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Thuiscomposteren in de lift: gratis demo op zaterdag 19 juni

14 jun 2021

Thuiscomposteren in de lift: gratis demo op zaterdag 19 juni


Sinds de intrede van de gewogen diftar zit het thuiscomposteren in de lift. Om alle nieuwe thuiscomposteerders de knepen van het vak te leren organiseert de milieudienst van Stad Zottegem, in samenwerking met de Zottegemse compostmeesters, op zaterdag 19 juni een gratis demonstratie thuiscomposteren in het Beislovenpark.
 
Het thuiscomposteren in Zottegem neemt duidelijk toe. De milieudienst merkt de laatste maanden een stijgende verkoop van compostvaten en –bakken: de afgelopen maanden verkochten we reeds 35 compostbakken en 22 compostvaten. Het invoeren van de gewogen diftar is daar natuurlijk niet vreemd aan. Het is immers door maximaal te sorteren dat je je afvalrekening laag kunt houden. 

Om alle nieuwe thuiscomposteerders een aantal handige tips te geven over hoe je je groente-, fruit- en tuinafval gemakkelijk zelf kan composteren, organiseren we in samenwerking met de Zottegemse compostmeesters op zaterdag 19 juni van 10 uur tot 12 uur een demonstratie thuiscomposteren op de demoplaats in het Beislovenpark (naast de ingang van het oude schooltje in de Beislovenstraat).
 
De demo is gratis maar geïnteresseerden dienen wel op voorhand in te schrijven zodat we alles coronaproof kunnen organiseren. Inschrijven kan bij de milieudienst: bel 09 364 65 13 of email milieu@zottegem.be.

Nog niet aan het thuiscomposteren, maar wel interesse om hiermee te starten? Ook dan kan je terecht bij de milieudienst om een compostbak- of vat aan te kopen.
 
2021-06-14_Demo Thuiscomposteren_fb post