Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Tevreden terugblik zomerfestivals

18 aug 2022

Tevreden terugblik zomerfestivals


Het stadsbestuur blikt tevreden terug op de zomerfestivals die plaatsvonden in Zottegem. Na een geslaagde editie van Rock Zottegem vond deze maand ook de 10de editie van Dance D-Vision plaats. Op beide festivals zette Stad Zottegem handhavers in van OVAM voor het opsporen van zwerfvuilovertreders.

Zoals aangekondigd zakten ook tijdens het weekend van Dance D-Vision twee gewestelijke GAS-handhavers van OVAM (Openbare Vlaamse afvalstoffenmaatschappij) af naar Zottegem. Ze controleerden zowel in de centrumstraten als in de omgeving van de Bevegemse Vijvers op zwerfvuil. Er werden zestien bestuurlijke verslagen opgemaakt. Alle overtredingen gebeurden door het weggooien van peuken. De verslagen zijn overgemaakt aan de GAS-ambtenaar die beslist over de boete.

Op de openingsdag van Dance D-Vision, toen de vele kampeerders aankwamen, was er melding van zwerfvuil in de Kastanjelaan. Er werd contact opgenomen met de organisatoren die kordaat optraden: het zwerfvuil werd opgeruimd en er werden extra afvalcontainers geplaatst. De stadsdiensten plaatsten eveneens bijkomende afvaleilandjes. Ook tijdens en na het festival zette de organisatie mensen in om zwerfvuil op te ruimen waardoor de buurt is proper gebleven. 

We blijven ons inzetten om Zottegem proper te houden. Ook later deze maand en in september komen de zwerfvuiljagers van OVAM nog een aantal keer langs in Zottegem. We durven te hopen dat dit repressief optreden hardnekkige vervuilers er toe aanzet hun afval op te ruimen.